4 Goede redenen om te kamperen in Italië

Op de camping in Italië ben je er even helemaal uit! In dit veelzijdige, langgerekte land, ook wel ‘De Laars’ genoemd, heb je de keuze uit verschillende, prachtige landschappen, schitterende kusten en charmante steden. Weet je nog niet waar je straks naartoe wilt gaan tijdens je vakantie? Wij geven je 4 redenen om voor Italië te kiezen als je wil gaan kamperen.

Landschap

Alleen al het veelzijdige landschap is genoeg reden om te gaan kamperen in Italië. In het noorden van het land heb je de Alpen. Het imposante berglandschap is niet alleen mooi voor de wintersport. In de zomermaanden maak je er fantastische wandelingen en klimtochten en ontdek je schilderachtige dorpen, eindeloze vergezichten en de unieke natuur met berggeiten, wolven, wilde katten, steenmarters en zelfs lynxen en beren! Meer naar het zuiden krijg je te maken met ‘het land van melk en honing’; een weelderig heuvellandschap en glooiende wijnvelden. Verder heb je natuurlijk de schitterende kustlijn én onvergetelijk mooie eilanden.

Het weer

Waarom Italië ook een fijn vakantieland is, komt natuurlijk door het lekkere weer. Het Mediterrane klimaat met veel zon biedt de ideale omstandigheden om lekker te luieren aan het water, of om actief bezig te zijn: wandelen, fietsen, paardrijden, raften en meer. Het is straks heerlijk om vol met vitamine D en een mooi kleurtje terug te komen van vakantie!

Steden

Liefhebbers van kunst, cultuur en historie komen in Italië volop aan hun trekken. Vanuit je camping bezoek je steden als Milaan, Florence of Rome. Of wat dacht je van Pisa, Napels of Bologna? Bewonder eeuwenoude bouwwerken, kerken en kathedralen, vergaap je aan de meest prachtige kunstwerken van grootmeesters en verdiep je in de geschiedenis van de Romeinen. Er is zoveel te zien wat je niet mag missen! Laat je rondvaren door de grachtjes van Venetië, huur een scooter en ontdek modestad Milaan! Bezoek het amfitheater en gooi een muntje in de Trevi fontein in Rome. Bezoek Vaticaanstad en ontdek de plek waar de Paus de Urbi et Orbi uitspreekt.

Heerlijk eten

De Italiaanse keuken is wereldberoemd: pasta, vis, olijven, antipasti en meer. Culinair genieten is dan ook een belangrijke factor van je vakantie. Heerlijk lang tafelen op een gezellig terras met een lokaal wijntje; wedden dat je dat tot laat in de avond volhoudt!
Kortom. Ontdek Italië, met de fantastische natuur, de interessante kunst en historie én natuurlijk het lekker eten. Kortom, la dolce vita!