Woonruimte

Op jezelf wonen kan je studentenleven verrijken, maar een geschikte woonruimte vinden is best lastig. Om je bij deze zoektocht te helpen, geven we je tips.

Ben je op zoek naar een kamer? Vaak is de meest effectieve manier om aan woonruimte te komen via-via. Door je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging leer je veel mensen kennen die je aan woonruimte kunnen helpen. Hier vind je een overzicht van alle verenigingen. Andere tips zijn:

Schrijf je zo snel mogelijk in
Vanaf één jaar voor aanvraag van je studie kun je je al inschrijven bij Woonloket Breda via klikvoorkamers. Na inschrijving krijg je een inlogcode en een wachtwoord. Daarmee kun je op de site het woningaanbod van de drie Bredase woningcorporaties bekijken en je inschrijven voor bepaalde woningen.

Andere mogelijkheden zijn:

 1. Schrijf je in bij studentenhuisvesting T63 aan de Tramsingel.
 2. Of probeer op de wachtlijst te komen van Study studio Park.
 3. Je kunt ook inschrijven bij Camelot.
 4. Kijk ook even op Kamernet
 5. Social Media
 6. Informatie voor internationals

Er zijn ook actieve groepen op Facebook die je kunnen helpen:

 1. Zoekt kamer in Breda
 2. Woning of kamer huren in Breda
 3. Living arrangements Breda

Ben je (bijna) klaar met studeren en zoek je woonruimte voor starters? Een deel van de informatie onder zoeken naar een kamer geldt ook voor het zoeken naar woonruimte voor starters. Daarnaast kunnen deze tips je ook helpen: Belangrijk is dat je je zo vroeg mogelijk inschrijft op Klik voor wonen, dat kan al als je 18 jaar bent. Klik voor wonen biedt een overzicht van (sociale) huurwoningen van alle woningcorporaties in Midden-Brabant. Het inschrijftermijn bepaalt mede of je in aanmerking komt voor een woning. Inschrijving is niet nodig voor een huurwoning in de vrije sector.

 1. Ook op Funda, Pararius en Huurwoningen Breda staan huurwoningen in de vrije sector.
 2. Wil je een woning kopen? Dan kun je ook op Funda terecht. Je kan overwegen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een hypotheekadviseur kan je adviseren en helpen zoeken naar de meest passende hypotheek. Houd er rekening mee dat je studieschuld invloed heeft op de hoogte van de hypotheek.

Heb je woonruimte gevonden?
Gefeliciteerd! Er komt nu veel op je af! Schrijf je in bij de gemeente en check de Q&A voor informatie en tips over kosten, het afsluiten van voorzieningen, woonverzekeringen, het aanvragen van huurtoeslag en het inrichten van je woonruimte.