Bredase ondernemers blazen Spinola-boot nieuw leven in!

De bekende Spinola-boot aan het Spanjaardsgat krijgt een nieuwe invulling. Drie horeca-ondernemers gaan er een nieuw concept van maken: gefocust op kleine en grote evenementen, zakelijk en particulier. Daarmee vertrekt het huidige Bobby's Boat uit Breda. 


Het cocktailconcept van Bobby's Boat bleek niet aan te slaan zoals gewenst. Daarom zagen de ondernemers Job van Summeren, Dirk van de Voort en Maarten Brink potentie en besloten deze kans vol overtuiging aan te pakken. Vanaf 1 april nemen zij de zaak over en noemen het dus ook weer 'Spinola'. Over de naam hebben zij niet lang nagedacht: het ondernemerstrio wil namelijk de geschiedenis en de herinneringen die bij de boot horen in stand houden, vandaar wederom deze naam. De ondernemers zijn niet onbekend in de Bredase horeca, zo is Dirk van de Voort al eigenaar van sportsbar Old Dutch, De Markt en mede-eigenaar van Holy Moly.

Spinola zal niet op meerdere dagen in de week geopend zijn, zoals Bobby's Boat wel was. Het wordt een evenementenlocatie voor kleine en grotere feesten, partijen, bruiloften, private dining, etc. Ook zal de locatie zijn deuren openen tijdens grote evenementen in de stad, zoals carnaval, het Jazzfestival of de Havenfeesten.


Na een verbouwing is het plan de Spinola op 10 april te heropenen. De vernieuwde Spinola wordt binnen ruimer gemaakt waardoor er plaats is voor maximaal 200 gasten. De eigenaren van Bobby's Boat vertrekken niet uit Breda, maar komen waarschijnlijk terug met een ander concept. Stay tuned!