Experience blog: Knippen en Stylen bij Indulge Cuts & Colours

Toe aan een nieuwe look? Je haar laten stylen? Of wil je je haar een enorme boost geven? Dan zit je bij Indulge Cuts & Colours aan het juiste adres. Dagelijks staan Femke van de Riet, Kim Verheijen, Lianne Verberk en Trista Driessen voor je klaar om jou weer te laten stralen! De fijne salon bevindt zich in een prachtig pand in hartje Etten-Leur. Vandaag mag ik eindelijk langskomen en word ik lekker in de watten gelegd door Kim.


Zodra ik de salon binnenstap word ik gelijk vriendelijk ontvangen. Er hangt een relaxte sfeer in de salon en ik zie een grote glimlach op het gezicht van een klant die zojuist haar stoel verlaat. Kim nodigt mij uit om in de stoel plaats te nemen en vraagt wat ze voor mij kan betekenen vandaag. Ik geef aan dat mijn haar wat futloos en droog is en dat het wel een boost kan gebruiken.



Mijn haar wordt vervolgens eerst getest op het proteïne- en vochtgehalte. Het testen wordt gedaan aan de hand van het vastpakken van één haartje. Bij een tekort aan proteïne gaat het haar kringelen, bij vochttekort blijft het haar statisch. Mijn haar heeft helaas proteïne- en vocht tekort. Kim raadt mij de Fuente behandeling aan omdat het gebruik van deze lijn een enorme boost zal geven aan mijn haar.

Naast de Fuente behandeling kies ik er ook voor mijn haar te laten knippen en te stylen. Mijn haar is erg lang en er zit niet echt een model meer in. Er worden mij verschillende opties getoond. Vrij snel ben ik erover uit dat ik graag inverted layers wil. Dit is een techniek waarbij het haar in verschillende laagjes wordt geknipt.


De Fuente behandeling bestaat uit 3 stappen. Ik mag plaatsnemen in de stoel waar mijn haar eerst wordt gewassen met de Fuente Trigo proteïne shampoo. Naast dat de stoel erg lekker ligt heeft de stoel ook nog een massagefunctie. Wat een verwennerij! De shampoo wordt voornamelijk ingebracht in de punten en is wat luchtiger zodat de shampoo goed zijn werking kan doen. Vervolgens wordt het Fuente Rasul masker ingebracht. Dit masker zorgt ervoor dat mijn haar minder kwetsbaar wordt en daardoor minder snel afbreekt. Het masker is intensief verzorgend waardoor je pas na 6 tot 9 wasbeurten opnieuw het masker hoeft in  te brengen. Ideaal! 

Als laatste wordt de Fuente protein care conditioner in mijn haar gedaan. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben zich beter sluiten waardoor mijn haar sterker wordt en meer gaat glanzen. Ik krijg een fijne hoofdmassage die niet alleen voor ontspanning zorgt maar ook ervoor zorgt dat alle producten goed worden opgenomen in mijn haar.

Nog helemaal zen van de Fuente behandeling loop ik terug naar de stoel waar mijn haar geknipt zal gaan worden. Mijn haar wordt verdeeld in verschillende selecties zodat de verschillende laagjes geknipt kunnen worden. Tijdens het knippen geeft Kim mij wat handige tips mee om ervoor te zorgen dat mijn haar minder kwetsbaar wordt. Een satijnen kussensloop en het slapen met een losse knot kan al zorgen voor een hele verbetering. Als ik kijk naar Kim haar volle en glanzende haar, weet ik zeker dat ik dit thuis ook ga doen!

Nadat mijn haar volledig geknipt is wordt mijn haar ook nog gestyled. Met een föhn en warmte brush wordt mijn haar in model geföhnd. Er wordt een mousse gebruikt van Balmain die zorgt voor de versteviging van mijn haar. De geur van de mousse is erg lekker. Kim geeft ook aan groot favoriet te zijn van de mousse. Er wordt een extra swing aan mijn haar gegeven waardoor er een bouncy-look gecreëerd wordt. Lyanne komt kijken naar het resultaat en zorgt voor de finishing touch. Ik kan mijn geluk niet op.


Mijn haar ziet er weer mooi en verzorgd uit en dat dankzij de stylisten van Indulge. Ik krijg een come back kaartje mee om over twee weken langs te komen. Zo kan er gekeken worden of het resultaat zoals gewenst is. Ik kom zeker nog is een keer terug bij Indulge Cuts & Colours!