Het Paleis van Typografisch Metselwerk, tentoonstelling met Richard Niessen in de Grote Kerk Breda

Afgelopen vrijdag was de opening van 'Het Paleis van Typografisch Metselwerk', een tentoonstelling van Richard Niessen. De Grote Kerk van Breda staat tot half juni in het teken van illustraties, animatie, infographics en meer grafisch design. 

Vrijdag 21 april werd de expositie geopend door architect en voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade en wethouder Cultuur van de Gemeente Breda, Marike de Nobel.

Daarnaast kwamen Marieke Wiegel (directeur Grote Kerk Breda), Dennis Elbers (oprichter en directeur Graphic Matters) en natuurlijk Richard Niessen (grafisch ontwerper en samensteller van de expositie) aan het woord.

Posters, illustraties, animaties, logo's, tekst, infographics, kleding, boeken, lichtreclames en video's. We gebruiken steeds meer foto's om onszelf online kenbaar te maken, dagelijkst sturen we gif-jes en emoji's om een gevoel of woordkeuze meer duidelijk te maken in een zin. 


Om je mee te nemen in alles rondom grafisch design heeft Graphic Matters samen met Grote Kerk Breda de expositie 'Het Paleis van Typografisch Metselwerk', samengesteld door ontwerper Richard Niessen. Doormiddel van handige QR-codes kun de gehele expositie beluisteren met de bijbehorende uitleg. 

De expositie loopt t/m 18 juni 2023.