Een verrassingsdiner bij de Pasta Kantine!

Onze foodies zijn uitgenodigd voor een heerlijk verrassingsdiner bij Pasta Kantine en ze nemen je graag mee in deze culinaire reis door de Italiaanse keuken! Een leuk weetje: sindskort serveert de Pasta Kantine ook pizza! Bekijk de heerlijke pizza's en meer in deze blog. 

Eigenaar Leon verwelkomt ons bij binnenkomst en we nemen plaats op een leuke plek met inkijk in de pizzakeuken. De Pasta Kantine heeft twee open keukens, waarbij je altijd mee kunt kijken naar het kookproces van de heerlijke gerechten. In de keuken wordt er gewerkt met biologische producten en alles wordt à la minute bereid.

Vanavond worden we in de watten gelegd met een uitgebreid verrassingsmenu. Wij zijn benieuwd! We starten met drie verschillende voorgerechten. Allereerst een romige burrata met balsamicodressing, omringt door een bedje van rucola met cherrytomaten. Daarbij een heerlijke bruschetta frutti di mare. Het brood van de plancha, ofwel een gladde grillplaat van staal, is belegd met een avocadospread en kruidensla met daarop geserveerd een mix van gerookte zalm, gamba’s, mosselen en calamaris. Een heerlijke frisse combinatie. 

We worden verrast met een grande antipasti da chef, geserveerd om te delen met elkaar. Deze ruim gevulde borrelplank is onder andere belegd met truffelpecorino, spianata piccante, provolone en focaccia met groene pesto en aioli. Op aanraden van de bediening nemen we een heerlijke Sauvignon Blanc en een Peroni (Italiaans bier).

Nu volgen de hoofdgerechten: 2 pizza’s en 2 pasta’s. We starten met de pasta’s, de orecchiette al verdura con burrata (vega) en de linguine al salsa di aneto e salmone. De orrechiette is een smaaksensatie van een huisgemaakte verse pomodori-saus met gegrilde groenten, burrata, basilicumolie en grana pandano. De linguine bevat verse zalm met onder andere spinazie, cherrytomaten en een dille-roomsaus. De dille komt tijdens het proeven zeker tot zijn recht en past precies bij dit gerecht.

Daarnaast worden er 2 pizza’s geserveerd namelijk de pizza al frutti di mare en de pizza pollo marinato con pepe rosso. De naam zegt het al: de kip op de pizza is gemarineerd in rode peper, salie en oregano. Het lichte spicy tintje is zeker te proeven, maar absoluut niet te aanwezig! Een goede combinatie vinden wij. De pizza al frutti di mare is belegd met tomatensaus, cherrytomaten en diverse soorten vis zoals gamba’s, mosselen en inktvis besprenkeld met knoflookolie en peterselie. Een heerlijke pizza voor de echte visliefhebber.

We proosten op een leuke avond met een smaakvolle limoncello en dan is het alweer tijd voor het dessert. Gelukkig hebben we allemaal nog wat ruimte overgehouden. Een traditionele Italiaanse dessert tiramisu met lange vingers, mascarpone, espresso en amaretto én een torta di cioccolato, dit is een chocolade brownie, geserveerd met mascarpone slagroom. Een zoete afsluiter van een geslaagd diner!

De Pasta Kantine is een allemansvriend met haar ruime lunch- en dinerkaart waarbij de passie voor de Italiaanse keuken meteen te proeven is. Het draait hier niet alleen om het heerlijke eten: het is een ware belevenis waarbij de bevlogenheid en gastrvijheid van het personeel ook centraal staat. Buon appetito!