Foodblog: lekker vega(n) bij de Suikerkist

Monica verwelkomt ons vrolijk en verteld aangekomen bij onze tafel, wat er vanavond op de planning staat sinds de Suikerkist nu een nieuwe weg is ingeslagen. Ze zijn zich sinds kort meer gaan focussen op vegetarische en veganistische gerechtjes en hebben een ‘nice to share’ kaart, waar allerlei kleine gerechtjes op staan om samen te delen. Wij hebben er zin in! 

Omdat wij allebei niet drinken starten we met een virgin Gin & Tonic. Dit drankje bevat een alcoholvrije gin van Lyre’s, de pink london spirit met fever tree mediterranean tonic en rood fruit. Een onwijs lekker drankje, waarvan je helemaal niet door hebt dat er geen alcohol in zit.


Al snel wordt onze tafel vol gezet met allerlei verschillende bordjes. Elk bordje ziet er echt fantastisch uit! We krijgen de gebakken garnalen met knoflook, peper en witte wijn. Daarbij een overheerlijke vegetarische cannelloni uit de oven, gevuld met ricotta en spinazie in een pomodoriesaus met kruidenolie en een veganistische gyoza die geweldig gecombineerd kan worden met de teriyaki glaze en rode peper die erbij geserveerd worden.

Op de andere bordjes ligt een geroosterde pompoen. Deze is fluweelzacht en geserveerd met maple syrup en sinaasappel met daaroverheen edelgistvlokken. Dit is een veganistische vervangen voor kaas, en heeft dezelfde nootachtige smaak. We krijgen nog een homemade hummus met pitabrood. 

De hummus is gemaakt van kikkererwten met knoflook en perfect gebalanceerd met komijn. Monica komt een aantal keer vragen of alles naar wens is en ze vertelt met plezier over de gerechten en het restaurant. 

Als we zijn uitgegeten vraagt ze of er nog ruimte is voor een dessert. We krijgen een veganistische cheesecake met mango en passievrucht en een bolletje sorbet ijs. Deze smaakt onwijs lekker! Naast de cheesecake krijgen we ook een zogeheten Espuma. Dit zijn Cantucci koekjes met een mousse van Biscotti en een kaneelijs. Al deze smaken passen geweldig bij elkaar.

Na het eten krijgen we nog een speciale cocktail, ook deze zijn alcoholvrij. De eerste is een Botanic Watermelon. Deze wordt gemaakt met Martini Floreale, red bull watermeloen en bruiswater: de perfecte cocktail als je van zoet houdt. Daarnaast krijgen we de Amaretti Sour, een echte tegenhanger van de eerste cocktail. Deze wordt gemaakt met Lyre’s amaretti, citroensap en citroenzest en is een geweldige afsluiter van deze avond.


We hebben enorm genoten van al het lekkers bij de Suikerkist. Ik ben zelf veganist, dus ik vind het heel fijn om te merken dat ik ook hier terecht kan voor een heerlijk avondje uit eten en niets hoef in te leveren op kwaliteit. Suikerkist is echt de moeite waard en wij komen zeker nog eens terug!