Geef je immuunsysteem een boost met voedingssupplementen

Het immuunsysteem is ons natuurlijke afweermechanisme tegen ziekteverwekkers als virussen en bacteriën, en daarom van levensbelang. Soms kan ons immuunsysteem wel wat extra ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld in periodes van ziekte of extra vermoeidheid. Daarom biedt Puur Mieke supplementen aan die het immuunsysteem op natuurlijke wijze ondersteunen.

Natuurlijke stoffen
Je doet wat je kunt om je lichaam gezond te houden door een gevarieerd dieet, voldoende slaap en regelmatige beweging. Toch loop je onherroepelijk een keer tegen een griep of verkoudheid aan, of raakt je immuunsysteem door bijvoorbeeld hooikoorts verzwakt. Het is dan raadzaam om het immuunsysteem een handje te helpen. Verschillende supplementen bieden extra ondersteuning, zoals vitamine K2 en D3, vlierbes, Echinacea en Curcuma. Het zijn allemaal natuurlijke stoffen, waarvan sommige gewonnen worden uit planten en bessen die al eeuwenlang bekend staan om hun geneeskrachtige werking. Door deze natuurlijke supplementen toe te voegen aan het voedingspatroon, zul je er sneller weer bovenop zijn.

K2 en D3
K2 en D3 zijn vitamines die synergie hebben, wat wil zeggen dat ze elkaars werking versterken. Deze samenwerking heeft verschillende voordelen voor het lichaam, bijvoorbeeld voor de calciumstofwisseling. Vitamine D3 bevordert de opname van calcium. K2 helpt bij de regulering van de afzetting van calcium door het naar de botten te sturen. Door K2 en D3 wordt calcium dus in het botweefsel opgenomen, waardoor de botten worden versterkt. Calcium is van belang bij het transporteren van mineralen in je lichaam, en onontbeerlijk voor een goed functionerend immuunsysteem.

Vlierbes
De vlierbes groeit door heel Europa, en heeft een lange geschiedenis in de zelfzorg vanwege de positieve werking op het immuunsysteem en de luchtwegen. De vlierbes geeft het immuunsysteem dan ook een enorme boost. Het bevat veel vitamines, zoals vitamine A, B en een hoge dosis vitamine C. Daarnaast bevat het ook mineralen als magnesium, calcium, fosfor en zink. Het is tevens een antioxidant, wat betekent dat het het lichaam beschermt tegen oxidatie oftewel schade. Vlierbes in kant-en-klaar supplement is de veiligste manier van inname. Onrijpe bessen bevatten namelijk cyanide, en kunnen dus giftig zijn.

Echinacea
Echinacea Purpurea, ook wel bekend als de Rode Zonnehoed, is een plant die van oorsprong in Noord-Amerika groeit. Het heeft een zeer geneeskrachtige werking, en is daarom een bekend weerstandverhogend voedingssupplement. In echinacea zitten onder andere vitamine C, bètacaroteen, silicium en ijzer. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, wat de natuurlijke weerstand verhoogt. Silicium versterkt het bindweefsel. Bindweefsel is het weefsel dat rondom spieren en organen zit, en ze beschermt. IJzer zorgt voor de aanmaak van rode bloedvlekken en hemoglobine, wat helpt tegen vermoeidheid.

Curcuma
Curcuma wordt gewonnen uit de plant Curcuma Longa, dat in tropische en subtropische landen geteeld wordt. De wortel van deze plant wordt na de teelt bewerkt voor inname. De werkzame stof in de plant heet curcumine, wat naast antioxidanten een ontstekingsremmende functie heeft en de weerstand een boost geeft. Het is mogelijk om curcuma naast voedingssupplement ook te gebruiken als kruid door het eten. De kracht van de smaak maakt dat je minder suiker en zout hoeft te gebruiken, wat ook weer bijdraagt aan de gezondheid.