Geld besparen: vijf tips voor goedkoop autorijden in en om Breda

Onze binnenstad is een verleidelijke plek om lekker de big spender uit te hangen. Of je nu een weekend komt stappen en shoppen, of je er wilt vestigen. De auto kan in de stad een hogere kostenpost gaan vormen, onder andere voor wat betreft parkeren. Dat kan op bepaalde plekken gratis! We geven je ook andere tips, onder meer waar je het goedkoopst tankt.


1. Vergelijk je autoverzekering
Eerst een algemene tip voor iedereen die een heilige koe bezit: je autoverzekering vergelijken opent een wereld van besparing. Dat doe je in een handomdraai en kan tientjes per maand schelen. Het omzetten kost je misschien wat meer tijd, maar daarvoor word je uiteindelijk terugbetaald in de vorm van extra zakgeld.

2. Goedkoop tanken kan hier
Hier de vier goedkoopste plekken om Euro 95 te tanken, volgens de website brandstof-zoeker.nl. Soms is het even omrijden, maar reken zelf maar uit wat het op een volle tank scheelt.
Tango, Dr. Struyckenstraat 246
Haan, Kapittelweg 5
Haan Princenhage, Kruisweide 2
BP Heerbaan, Heerbaan 190

3. Flauw: pak vaker de fiets en het OV
Oké, een flauwe maar wel besparende én hele duurzame tip: pak wat vaker de fiets. Breda leent zich op bepaalde plekken nu eenmaal beter om het zadel te bestijgen. Veel adresjes bereik je zelfs sneller met de fiets dan wanneer je eerst naar je auto loopt, je door het verkeer heen wurmt en even verderop weer ergens wilt parkeren. Vaker de fiets en het OV gebruiken zet je eveneens aan het denken over de eigenlijke noodzaak van je auto.

4. Auto goedkoop huren
Wat dat betreft is er nog een ander idee om goedkoop te rijden. Installeer een app waarmee je goedkoop een auto huurt of leent. Greenwheels, Snappcar of MyWheels. Verdiep je wel goed in de voorwaarden en ervaringen van anderen om de beste keuze te maken.

5. Parkeer gratis
Parkeren kan voor €2,- of meer in de Singelzone of Centrumzone, maar helemaal voor niks op deze plekken. Tot eind 2022, als de Lovensdijkstraat in een park gaat veranderen, parkeer je hier nog gratis. Net als op het deel van de Stationslaan dat vroeger Liniestraat heette. Let op waar je gaat staan, want aan de overkant moet je wel betalen. De Slingerweg ligt even buiten het centrum, maar als je het niet erg vindt om een kwartiertje te lopen kun je je trouwe vierwieler hier neerzetten. Tevens handig voor bewoners van de binnenstad. Ook station Breda-Prinsenbeek is een optie. Vanaf daar pak je voor €2,50 de trein naar hartje Breda.