Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

Dit jaar zal het Glazen Restaurant een week lang geopend zijn op het Kasteelplein in Breda. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in zeer nauwe samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme opleidingen;
NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant) elke dag een lunch en diner verzorgen.

Het Glazen Restaurant is dit jaar voor het vierde jaar geopend. De drie eerdere edities hebben in totaal € 270.000,- opgebracht. 100% van alle opbrengsten zal worden geschonken aan 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen relatief eenvoudig te redden maar daar is geld voor nodig!

Drie-gangenlunch of Vier-gangendiner
Terwijl de DJ’s van 3FM een week niet mogen eten wordt er om de hoek, voor hetzelfde goede doel, iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau. Een zeer bijzonder contrast. Dagelijks zal er een drie-gangenlunch en een vier-gangendiner worden bereid voor de 100 aanwezige gasten. Iedere lunch of diner zal er een andere topchef in de keuken van het Glazen Restaurant staan.De chefs
Dit jaar zullen de volgende topchefs deelnemen: Syrco Bakker (Restaurant Pure C*), Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Restaurant Breda), Rutger van der Weel (Restaurant Katseveer*), Cees Helder (Nederlands eerste drie-sterrenchef), Bram Helleman (Restaurant Zout & Citroen), Soenil Bahadour (Restaurant De Lindehof**), Maurits van der Vooren (Restaurant Latour*/ Huis ter Duin), Arjan Kuypers (Restaurant de Ertepeller), Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen*), Niven Kunz (Restaurant Niven*) en Schilo van Coevorden (Conservatorium hotel).

Lokale horeca en toerisme opleidingen
De chefs zullen dit jaar nauw samenwerken met studenten vanuit diverse horecaopleidingen uit Breda. Studenten van NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant) zullen van a tot z meehelpen in het Glazen Restaurant; zowel in de keuken als in de bediening.

Founding partners
Het Glazen Restaurant wordt voor het vierde jaar gerealiseerd vanuit de founding partners Mise en Place en Couverts.nl. Dit in nauwe samenwerking met initiatiefnemers Staffable Payroll, Mettre a Table, Hanos ISPC Breda, NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC).

Openingstijden
Het Glazen Restaurant is geopend zijn van zondag 18 t/m vrijdag 23 december 2016 voor lunch en diner.
Lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en diner van 18:30 – 22:00

Adres
Het Glazen Restaurant
Kasteelplein
Breda

Info en reserveringen
Voor meer informatie en reserveringen: www.glazenrestaurant.nl.