Kasteel van Breda wordt vanaf mei 2018 verbouwd

Volgend jaar mei gaat eindelijk het Kasteel van Breda op de schop. Het kasteel wordt verbouwd, de brandveiligheid en de isolatie van het Rijksmonument aan het Kasteelplein worden verbeterd. De verbouwing zal negentien maanden gaan duren. Het kasteel, waar de Koninklijke Militaire Academie sinds 1828 huis, is hard aan renovatie toe. De vergunning is inmiddels aangevraagd.

het kasteel van breda wordt verbouwd!


Voorbeelden van de verbeteringen zijn de brandveiligheid. Deze wordt verbeterd door het installeren van sprinklerinstallaties en het aanbrengen van branddeuren en brandwerende deuren. Een ander uitgangspunt is de isolatie. De verwarming wordt aangepakt, het glas wordt geïsoleerd en gerestaureerd. Ook krijg het hele kasteel led-verlichting. De verbouwing van het kasteel stond eerder in het najaar van 2017 in de planning. 

Het kasteel wordt zoveel mogelijk teruggebracht in de oude glorie. Met de renovatie is het de bedoeling de oude elementen die nog vindbaar zijn weer terug te brengen.

Een flinke operatie, die negentien maanden in beslag gaat nemen. Omdat de klus aanbesteed moet worden, doet de woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf geen uitspraken over de kosten van de renovatie.