Tags: de oude psychiatriegevangenis, de koepelgevangenis, levend cluedo

Levend Cluedo in de oude psychiatriegevangenis

Futuredome Events heeft op het voormalige gevangenisterrein De Boschpoort in Breda een nieuwe, zenuwslopende groepsactiviteit ontwikkeld. Vanaf november 2018 bieden zij in de oude psychiatriegevangenis ‘levend cluedo’ aan. Zowel bedrijven als particulieren kunnen deelnemen aan dit spel dat veel verder gaat dan een escaperoom. In ‘levend cluedo’ draait het namelijk om het oplossen van een moord. In de cellen van de gevangenis gaan de deelnemers op zoek naar aanwijzingen om er binnen één uur achter te komen wie de dader is.

Er is een moord gepleegd in cel 324 van de oude psychiatriegevangenis. De politie tast nog volledig in het duister en heeft dringend hulp nodig om de zaak op te lossen. Bij het spel ‘levend cluedo’ – de nieuwste activiteit op het voormalige gevangenisterrein De Boschpoort – worden deelnemers uitgedaagd om een moord op te lossen. Door het zoeken naar aanwijzingen en een goede samenwerking van het team komen de deelnemers achter het motief van de verdachte die de moord heeft gepleegd, welk voorwerp hierbij is gebruikt en wie de dader is. Gedurende het spel voeren de deelnemers allerlei verschillende opdrachten uit, waarbij een beroep wordt gedaan op logisch nadenken, het leggen van verbanden en samenwerken. Het spel kan gespeeld worden door groepen van minimaal 8 en maximaal 20 personen. Elke groep wordt vervolgens gesplist in teams van 3 tot 5 personen. Het doel is daardoor niet alleen de zaak op te lossen, maar ook om de andere teams te verslaan. Voor bedrijven is het een uitdagende manier om de samenwerking binnen teams te bevorderen. Tevens kan het spel geboekt worden als spannend familie-uitje waarbij kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Het spel is klaar om nu écht tot leven te komen


Het spel is door het team van Futuredome Events (welke verschillende activiteiten op het terrein organiseren) zelf ontwikkeld. Barbara Vissers – productiemanager bij Futuredome Events – heeft deze nieuwe activiteit op het gevangenisterrein uitgewerkt en specifiek afgestemd op de locatie. “We proberen steeds nieuwe dingen te creëren die passen binnen de sfeer van een voormalige gevangenis en het was best spannend om dit vernieuwende idee uit te werken tot het spel wat het nu is. Maar na maanden voorbereiding overtroffen de reacties van de eerste testgroepen gelukkig al onze verwachtingen.” Levend Cluedo is voor vrienden-, familie- of bedrijfsgroepen een unieke ervaring op een historisch stukje van Breda. "het spel is klaar om nu écht tot leven te komen."