Italiaanse deli Locale opent deuren aan Ginnekenstraat in Breda

Op 11 november zal Locale haar deuren openen aan de Ginnekenstraat 86 in Breda. Locale wordt een Italiaanse deli waar je straks heerlijk kunt lunchen en genieten van Italiaanse delicatessen. Eigenaren Ruud en Hicham nodigden ons uit om alvast een kijkje te nemen. 

Locale speelt vooral in op het lunchmoment, waarbij rijkelijk belegde en vers gebakken Schiacciata’s de hoofdrol spelen. Schiacciata is Toscaans platbrood van 'typo zero zero meel',  dat in een steenoven wordt gebakken. Het is te vergelijken met Focaccia, maar  het is luchtiger en krokanter en daardoor geschikter als sandwich. De Schiacciata’s worden belegd met de heerlijkste verse vleeswaren en groentenspreads. Naast de broodjes komen er ook een paar salades en een wisselende soep op de kaart te staan. 

Locale zit in het pand naast de ingang van ONSTAGE en het pand waar sterrenrestaurant Alma zich gaat vestigen. Locale krijgt ook een klein gevelterras en in de zomer een mooi terrasje onder de boom aan de overkant van de straat. De verbouwing is nog in volle gang, dus op het eindresultaat moeten we nog even wachten. Centraal staat de grote bar en verder springt het kleurrijke behang in combinatie met de bakstenen muur er mooi uit. 

Het idee voor locale is ontstaan bij Ruud, die al bijna zijn hele leven in de horeca heeft gewerkt. Vriend en zakenpartner Hicham werkte vroeger als financial controller en zal zich daarom meer met het administratieve deel van het bedrijf bezighouden. Samen kijken ze ontzettend uit naar de opening van Locale. "Vanaf 11 november is iedereen van harte welkom om het lekkerste Italiaanse broodje van Breda te proeven"!