Popronde hotspots! Ben jij erbij?

Op donderdag 16 november vinden in en om het centrum van Breda 63 optredens op 35 verschillende locaties plaats. Daarmee beleeft het festival zijn grootste editie ooit. Wij zetten een aantal van deze optredens voor je op een rij. Waar ga jij heen?


Bagels & Beans Gasthuispoort

's Middags kun je op enkele locaties in het centrum van Breda al een preview krijgen voor Popronde Breda 2017, zoals bij Bagels & Beans Gasthuispoort Breda waar BEAUX in een intieme setting alvast een muzikaal voorproefje komt geven van wat je later op de dag écht kunt beleven.

BEAUX is een jonge Utrechtse indiepop band opgericht op de Herman Brood Academie. De liedjes hebben een fijn stemgeluid om bij weg te dromen en speelse melodieën om je nieuwe danspasjes op te oefenen.

Chocolate Company:

Ook een preview bij Chocolate Company: Levi Manner! Om 19.30 uur ook te zien bij Koffie bij Teun! Levi Manner presenteerde afgelopen februari zijn debuut ep in een uitverkochte EKKO. "Pakkende melodieën, weldoordachte teksten (..) een groot talent", aldus OOR.

Grey:

De laatste preview in ons lijstje is bij Grey. Daar treedt Certain Animals op. 's Avonds om 21.30 uur ook weer te bewonderen bij O'Mearas. Certain Animals, hét Rotterdams trio dat vuige rok met een vleugje psychedelica serveert, bestaat uit (ex-)leden van PAUW en The Fabulous WannaBeatles. 

Certain Animals
Certain Animals (Foto: Popronde.nl)

In Kannen & Kruiken:

Tijdens Popronde Breda kun je ook dit jaar weer bij In Kannen & Kruiken genieten van een tof optreden, met dit jaar niemand minder dan Dandelion, een country funk band van eigen bodem. Er is geen twijfel mogelijk: Dandelion kent als geen andere act het klappen van de zweep en bewijst dit graag met hun snoeiharde set countryfunk of hun geroemde ingetogen en door samenzang gedreven akoestische set.

Koffie bij Teun:

Om 19.30 uur treedt Levi Manner op bij Koffie bij Teun! In november speelt Levi, naast al zijn Popronde gigs, ook een supportshow tijdens de najaarstour van De Dijk.

Vulling:

Tijdens Popronde Breda kun je in Café Vulling al jaren genieten van bands die optreden op het door OOR gehost podium. Dit jaar zijn dat de bands Yasmine, Mantra en BUNGALOW.

20:00 uur - Yasmine
Poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden. Doet pijn aan de oren en zit daarna nog maanden in je hoofd. De band is in 2016 geboren te Amsterdam, heeft de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en de 1e single uitgebracht, genaamd Chocolate Fingers. Onlangs hebben ze hun debuut ep Honey uitgebracht.

22:00 uur - Mantra
Scheurende gitaren afgewisseld met harmonieuze klanken en een rauwe zang: dat is Mantra. Een gecontroleerde psychedelische grungeband bestaande uit vier jonge, enthousiaste muzikanten.

23:45 uur - Bungalow
Bungalow is een Electronic/Indie duo uit Amsterdam, live aangevuld met drummer. Melancholisch en rauw, soms smooth maar altijd met een randje. Beats, synths en gitaar met invloeden uit zowel electronische muziek als indie, maar ook hip-hop en R&B hoor je terug. 

Yasmine
Yasmine (Foto: Popronde.nl)

De Mot:

Tijdens Popronde Breda kun je in ook dit jaar weer in Café de MOT genieten van drie toffe optredens: Tony Clifton, Electropoëzie en THE ULTRAVERSE.

20:15 uur - Tony Clifton
Tony Clifton bestaat uit Merlijn Breedland en de gebroeders Lenny en Mees Kamsma. De band komt uit Velsen en speelt sinds 2014. Noem het poppunk, noem het slettepop, noem het zweterige jongemannen pop. Daar gaat het allemaal niet om, het gaat om 3 jongens, die willen zweten, rocken en overrompelen!

22:15 uur - Electropoëzie
Twee denkramen, één gedeelde vensterbank. Volledig symmetrisch. Volledig gestoord. Absurde humor, glasharde poëzie en een liveshow met non-stop energie. Hans Hoeverloo en de Ridderbaas (Harmen van Town of Saints).

00:15 uur - The Ultraverse
Geïnspireerd door onder andere Trentemoller, Moderat en Bob Moses. Producer Huub van Loon houdt van donkere, sferische, elektronische muziek, gecombineerd met zijn liefde voor pop. Live bestaat de act uit; gitaar, live producer, synths en zang. Stuwende muziek die doet dansen en tegelijkertijd luisteren door liedjes met sterke hooks en teksten.

Proost:

20:15 uur - Batobe
Batobe is intrigerende beats met de ballen van rock 'n roll. Live combineert Batobe gitaarspelen met het aansturen van effecten, beats en het bespelen van synthesizers. Batobe probeert zijn stempel te drukken op de elektronische muziekscene geïnspireerd door Thom Yorke, Moderat, Flume en Jon Hopkins. 

21:30 uur - Find us in Slumberland
Find Us In Slumberland maakt schemerige indie pop. Met hun melancholiek en mysterie voeren ze de luisteraar mee over de magische grens tussen werkelijkheid en droom naar een andere wereld. Begin 2017 brachten ze de donkere ep Dusk uit.

23:00 uur - Dooxs
Het Rotterdamse Dooxs maakt ijzige electronica met dromerige en duistere elementen. Hun sound komt voort uit het samenbrengen van hun liefde voor ambient, IDM en R&B. De dames stonden al op festivals als Eurosonic en Metropolis en brachten in november hun debuut ep Under My Tongue uit. Deze werd al opgepikt door blogs als I-D, Wonderland en Clash.

Old Dutch:

Tijdens Popronde Breda kun je voor het eerst bij Old Dutch Breda genieten van twee toffe optredens tijdens Popronde Breda.

20:30 uur - Bjarke Ramsing
Bjarke Ramsing is een Deense muzikant die momenteel veelal vanuit Nederland opereert. Zijn (muzikale) opvoeding ligt echter in het zuiden van Denemarken, waar hij kennis maakte met Blues en Folk. En dat hoor je terug in de bezielende muziek die hij maakt. Met zijn akoestische gitaar schrijft Bjarke bloedmooie liedjes die je grijpen en niet meer los laten.

22:45 uur - Alaska Pollock
Waar electronische muziek en alternatieve pop elkaar raken, daar vind je Alaska Pollock!

ALASKA POLLOCK
Alaska Pollock (Foto: Popronde.nl)

De Bruine Pij:

Tijdens Popronde Breda kun je in Cafe de Bruine Pij ook dit jaar weer genieten van bands die optreden op het door 3VOOR12 in samenwerking met 3voor12/Breda gehost podium.

20:30 uur - Jagd
Harde indie, getypeerd door zware maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. Jagd bouwde afgelopen jaar een reputatie op als intense live act en won de Amsterdamse Popprijs 2016, waar de jury werd overtuigd door "een bijzondere bak herrie met internationale potentie".

22:15 uur - Pip Blom
Pip Blom is een 20-jarige artiest met Do It Yourself in haar genen. Met Amerika, Nederland, Engeland, Canada en Duitsland als populaire landen heeft ze meer dan 600.000 plays gegenereerd op Spotify. Inmiddels is Pip Blom niet langer alleen, maar zijn ze een echte band. 

23:45 uur - EUT
EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport. Waar ze wel voor staan is lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan. EUT combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. Hoera voor de 90s!

Studio Dependance

20:45 uur - Veline
Beats, sfeervolle elektronica met onderbuikbas, vaak opzwepend en dansbaar. Daaroverheen relaxt gezongen, spannende Nederlandse teksten, die je aan het denken zetten. Dat is Veline. 

22:15 uur - Jermain Bridgewater
Jermain Bridgewater, bekend van StropStrikkers, maakt zich op voor de release van zijn eerste EP Take Me To The Bridge. De weg die is ingeslagen combineert hiphop met een palet aan wereldmuziek zoals reggae, gnawa en soul. Met zijn energieke band presenteert hij een gevarieerde show.

Het Zwarte Schaap:

21:00 uur - Gus
Gus bracht begin 2017 zijn allereerste single Hot Pink California uit die net als de titel onbezorgd, zonnig en catchy klinkt. Zijn debuut ep X bevat eveneens opgewekte rock/popliedjes in een retro jasje. X zal in de loop van 2017 worden opgevolgd door XX en XXX. GUS wordt live begeleid door drummer Rick van Wort, bassist Ralf Pouw en toetsenist Jesse Koch. 

22:30 uur - Korfbal
De nieuwe supergroep Korfbal, bestaande uit leden van The Homesick, Creepy Karpis, Yuko Yuko en Rats On Rafts, speelt sinds korte tijd de hele Nederlandse underground aan gort en denkt nu de Popronde wel aan te kunnen.

Korfbal
Korfbal (Foto: Popronde.nl)

O'Mearas:

21:30 uur - Certain Animals
Certain Animals, eerder deze dag al te zien bij Grey! De ervaring van de bandleden in de hedendaagse muziekscene en hun liefde voor het gitaargeweld van weleer, heeft de muzikanten doen besluiten gezamenlijk het avontuur aan te gaan. 

23:15 uur - Sean Gascoinge
Sean Gascoigne is een soort eenmansorkest. Hij doet eigenlijk bijna alles zelfs; schrijven van liedjes, opnemen, produceren, uit brengen via het internet, eigen artwork ontwerpen, videoclips maken én natuurlijk optreden. Dat gaat hem allemaal goed af. Het enige waar hij jou voor nodig heeft, is om naar zijn muziek te (komen) luisteren.

Bardot:

Tijdens Popronde Breda kun je voor het eerst ook bij Brasserie Bardot genieten van een super tof optreden. Niemand minder dan Jan Terlouw Junior & The Nightclub komt het allereerste Popronde optreden op deze nieuwe locatie geven. Dit is er eentje die je zeker niet wilt missen.

21:30 uur - Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, een jonge telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en vintage soulzang voeren je mee in een alternatieve realiteit: een Sin City-achtige wereld met als decor een jaren ‘20 nachtclub. Virtuoos swingende liveshow!

De Bommel:

21:30 uur - Wakki
Wakki is een zespersoons jazzfunkformatie die de energie van funk en de vrijheid van jazz combineert met elementen uit verschillende andere genres, waaronder rock, reggae, disco, wereldmuziek, drum&bass, afrobeat, hiphop en meer. De muziek van Wakki spreekt veel mensen aan doordat er verschillende genres in terugkomen.

23:00 uur - Traudes
Traudes is een 7-koppige formatie bestaande uit muzikanten die elkaar hebben ontmoet op het Haarlemse Conservatorium. De band zoekt met hun muziek de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende live-show.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub
Jan Terlouw Junior & The Nightclub (Foto: Popronde.nl)

SamSam:

Wederom wordt in Café Sam Sam dit jaar het podium weer gehost door Breda Barst!

21:45 uur - Blue Marble
Blue Marble bestaat uit Marleen Langevoort, Jeroen de Heuvel, Niels Nuiver en Manuel Reijn. De singles Gems And Gold, Won't Be Waiting en Lonely Sun worden al volop gedraaid en gestreamed. Denk aan 80's synthesizers, 60's/70's gitaarsound, dikke drumbeat en catchy vocalen.

23:15 uur - Fata Boom
Fata Boom is een samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres. Door hun gedeelde liefde voor hiphop belanden ze samen in de studio. Daar ontstaat Fata Boom. Harde trippy elektro hiphop met een onweerstaanbare live show. 

Bruxelles:

21:45 uur - Tom Tukker
“Ik wil liedjes schrijven”. Met dat idee ging Tom Tukker naar IJsland. Dat dat gelukt is, mag je opmaken uit het feit dat hij zijn ep Rain op 31 maart jl. heeft gepresenteerd in Bitterzoet. Met zijn single Rain Is Gone werd hij 3FM Serious Talent. Tom schrijft persoonlijke liedjes welke hij op zijn nieuwe ep begeleidt met piano, strijkers, synths en drums. 

23:15 uur - Beaux
Beaux is een jonge Utrechtse indiepop band opgericht op de Herman Brood Academie. De liedjes hebben een fijn stemgeluid om bij weg te dromen en speelse melodieën om je nieuwe danspasjes op te oefenen. Begin deze zomer kwam de single I Don't Mind uit, en op 9 september 2017 werd debuut ep Where This Could Go uitgebracht.

Mad Molly's:

22:00 uur - Niko
De band met leden van Taymir, F en Soul Sister Dance Revolution brengen aanstekelijke popsongs met een smerige laag indie slack, vol ziel en zaligheid. Denk aan de classic platen van Lou Reed en Pavement, de puntige indie songs van The Strokes en de ‘Jizz Jazz’ van Mac DeMarco.

BEAUX
Beaux (Foto: Popronde.nl)

MEZZ:

Zoals voorgaande jaren vindt hier de officiële AfterParty plaats met een dj-set van een van de optredende artiesten! 

22:30 uur - Mexican Surf
Mexican Surf is een Garage Rock band uit het fraaie en charismatische Oss. Je kan de geur van Unox al bijna ruiken. Harde arbeiders met een liefde voor feedback en een galmbak aan reverb waar je in kan verdrinken. Qua muziek kan je ze plaatsen bij The Cramps, Jay Reatard & The Mummies. 

23:45  uur - Charlie & The Lesbians
Met songtitels als Reefer Madness laten de Brabantse garagepunkers van Charlie & The Lesbians er duidelijk geen gras over groeien. De primitieve opruiingen van dit smeulende rariteitenkabinet zijn nu al tamelijk legendarisch te noemen. Schunnig als The Stooges, fantasierijk als Daniel Johnston en bevlogen als Jay Reatard. 

01:00 uur - Kitty Kitty Tuna
Kitty Kitty Tuna is een fuzz rock duo bestaande uit Robin (zang/gitaar) en Bjorn (drum). De 2 heren waren bandmaten in Drive Like Maria tot Robin in 2013 besloot zich op zijn one-man-band Robbing Banks te storten. Nu is het weer tijd om samen herrie te maken. Pakkende nummers met een dikke gitaarmuur en pompende drums. Denk aan Weezer en Smashing Pumpkins.

Corenmaet:

22:30 uur: Oliver Alexander
Oliver Alexander is een pop singer-songwriter die zijn kantoorbaan opgaf om zijn droom na te jagen: zijn eigen muziek schrijven én spelen. En dat bevalt tot nu toe uitstekend: hij speelde al eigen shows in Paradiso en het Concertgebouw, was meerdere keren te gast in De Wereld Draait Door en zijn single Horizon is al 1 miljoen keer beluisterd.


Kijk HIER voor het volledige programma van Popronde Breda!