Experience blog: pub quizzen met WIZZIQ een ware beleving! Dit is quizzen!

Een hoog ‘o ja!’-gehalte en vooral veel gezelligheid, dat kenmerkt een avondje quizzen met WIZZIQ. De allerleukste pub quiz van Nederland verhuist namelijk naar de binnenstad van Breda! Vanaf 19 april kan je op verschillende locaties meespelen met altijd een nieuwe quiz van Experience Entertainment! (Foodhall, Bar Copa, Moeke Ginneken, Sol y Sombra)

Het is donderdagavond half 8 en samen met mijn team stap ik het Breepark Café binnen. De locatie waar de WIZZIQ Quiz tot voor kort wekelijks werd gepresenteerd! Totdat de stekker eruit werd getrokken. Niet uit de quiz maar uit het café! Martijn heet ons vriendelijk welkom en we nemen plaats aan een van de tafels. ''Welkom bij de laatste. De laatste hier, maar niet getreurd. Want wij stoppen niet. We gaan alleen verhuizen. Binnenkort staan we in de binnenstad! '' aldus Martijn. Na de openingstune die we kennen van de ‘Rocky’ filmreeks start de quiz. Spannend! Onder het genot van een biertje en hapje spelen we 7 rondes van 10 vragen..

Voordat we aan de quiz beginnen, vertelt Martijn over WIZZIQ. Hoe deze quiz ruim tien jaar geleden voor het eerst werd aangeboden door de bedenker en maker van alle vragen, Thijs. Inmiddels zijn de WIZZIQ quizzen ook ver buiten Breda en zelfs Brabant te vinden. Niet alleen wordt er gepresenteerd in horecagelegenheden, maar ook tijdens bedrijfsfeesten. Ook op bruiloften en op vakantieparken is de WIZZIQ Quiz regelmatig onderdeel van het entertainment. Het team van WIZZIQ is dan ook al enorm aan het uitbreiden om al deze momenten tot een succes te maken! Vanavond is Martijn onze enthousiaste quizmaster.

De quiz is gestart! Regelmatig verschijnen de zelfbedachte vragen op het grote scherm en we lopen de verschillende rondes door. Denk hierbij dan niet aan stoffige vragen over de derde bondskanselier van Duitsland of de atomaire samenstelling van bauxiet, maar aan leuke, hippe vragen in een modern jasje over vele uiteenlopende zaken. De quizmaster, Martijn is goed op de hoogte van de quiz en achterliggende info, iets wat de deskundigheid en geloofwaardigheid danig vergroot.

Wat leuk is, is dat jij samen met jouw team extra goed voorbereid deze avond kan starten: iedere week vind je op de Facebook-pagina van WIZZIQ namelijk hints die een aantal zaken tonen die tijdens de komende editie van de quiz zeker aan bod zullen komen. Zo konden wij ons deze week alvast inlezen over o.a. Ed Sheeran, het Vrijheidsbeeld en het televisieprogramma The Masked Singer. Weet ik vervolgens hoe hoog het Vrijheidsbeeld is en uit welke materialen dit beeld bestaat, wordt er tijdens de quiz geen algemeen feitje gevraagd maar een foto getoond van het bouwproces van de arm van het Vrijheidsbeeld – dit zorgt dan toch voor een originele twist!

Vaste bouwstenen van de quiz zijn de fotoronde, de muziekronde en algemene kennisronden met diverse beeld- en geluidsfragmenten. Hierbij wordt het samenwerken door te puzzelen en kennis te delen echt op de proef gesteld! De WIZZIQ pub quiz onderscheidt zich vooral op twee gebieden. Ten eerste de uitstraling: qua vormgeving is het een strak geheel, dat klasse en kundigheid uitstraalt. WIZZIQ quizzen worden ondersteund door veel video- en audio fragmenten, iets dat de uitstraling ten goede komt en het geheel een speels en informeel karakter geeft! Ten tweede is het inhoudelijk een quiz vol humor en kennis die meer dan andere quizzen alle leeftijden aanspreekt (16+).

Na onze hersens flink te hebben laten kraken en zeven toffe quizrondes verder, is het na zo’n 2,5 uur dan echt tijd voor het verlossende woord: hoeveelste zijn we geworden? Van alle teams die meededen vanavond, zijn we zomaar geëindigd op.. . De eerste plek! Hoe fantastisch is dat! Martijn feliciteert ons en we nemen onze prijs in ontvangst. Martijn heeft vol enthousiasme en plezier gezorgd voor een gezellige avond waarbij we een hoop geleerd en nog veel meer gelachen hebben! Kijk in de agenda voor de komende activiteiten van Experience Entertainment.