Winnaars Stappen & Shoppen Awards 2024

Op maandag 22 april vonden de Stappen & Shoppen Awards weer plaats bij STRND Breda. Het ondernemersgala mocht ruim 1200 gasten van meer dan 300 verschillende bedrijven uit horeca, retail en de culturele sector ontvangen. Het was een feestelijke avond met veel awards en verschillende optredens van onder andere Sem Rozendaal, Miss Antonia met Dance Nation en DJ Hazel.

De Stappen & Shoppen Awards worden sinds 2013 georganiseerd en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor ondernemerschap in de regio. De laatste editie vond plaats in 2019, waarna het evenement door Corona en de nasleep ervan niet meer door kon gaan. Maar met deze spectaculaire opkomst werd dat dubbel en dwars ingehaald! Om 17:30 gingen de deuren open en werden alle gasten in gala ontvangen op de rode loper en getrakteerd op een heerlijk welkomstdrankje van de Bredase wijngroothandel La Perstiance. 

Uiteraard werden alle gasten ook weer op de foto gezet bij de enorme "cover wall". Nieuw dit jaar was de enorme "magazine booth", waarin mensen zichzelf op de cover konden zetten. 

Het walking dinner werd verzorgd door Culinice Catering. Ze serveerden een prachtig 4-gangen diner, wat werd afgesloten met een heerlijke kaasplank van Hanos Breda. 

De show werd officieel geopend met een geweldige openingsact van Dance Nation en Miss Antonia. De danseressen en Miss Antonia zorgden ervoor dat de hele zaal meteen in feeststemming kwam.  

Eigenaar Arathorn Gummlich verwelkomde alle gasten met een emotionele speech, waarin ook de lastige corona periode met haar nasleep werd benoemd. Hij sprak veel bewondering uit voor alle ondernemers die zich hier doorheen hebben gevochten en benadrukte dat er op deze avond “geen verliezers en alleen maar winnaars zijn”. 

De Stappen & Shoppen Awards werden gepresenteerd door Dyon Haagenaars van DC Models. In totaal werden er 10 Shoppen Retail Awards en 10 Stappen Horeca Awards uitgereikt. Deze publieksprijzen zijn alleen gebaseerd op het aantal stemmen. Daarnaast werden de vijf hoofdwinnaars van beste café, restaurant, hotel, recreatief en winkel bekend gemaakt. Deze winnaars werden bepaald door het aantal stemmen in combinatie met een jury-oordeel. Alle winnaars van een award werden op het podium gehuldigd, waarbij zelfs tranen van geluk stroomden.

Tussen de awards door werd het publiek getrakteerd op een live optreden van Sem Rosendaal. De jonge en getalenteerde zanger stond in 2019 in de finale van the voice!


Winnaars Shoppen Retail Awards
Intersport Oosterhout (Sport & Leisure), De Spellenwinkel (Music, Books & Games), Boutique Peridot (DIY), AMAC (Electronica), Yorimage (Beauty & Health), John Visser Speelgoed (kids), L'Odor gifts & jewels (accessoires), Bakkerij Adams (eten & drinken), De Toren Interieurs (Lifestyle & wonen), Bomont (mode).

Winnaars Stappen Horeca Awards
Il Limone (koffie, lunch & lekkers), Porta Sud (fine dining), Veemarktplein (internationaal), L'Anatra (mediterraans), Con Fuego (Latijns-Amerikaans), The Tiger Club (Oosters), Golfpark de Haenen (recreatief), Brouwcafé Frontaal (Grand/borrel café), Café Oranje (uitgaan), Boutique Hotel Nouveau van Ham (slapen).

Alle winnaars werden getrakteerd op een zeer uitgebreid prijzenpakket samengesteld door tientallen sponsoren! 

Beste winkel: Bastiaansen Modestad
Een bijzondere winkel met de mooiste geselecteerde mode voor hem en haar. Met 4000m2 mode beleving in twee winkels tegenover elkaar is Bastiaansen Mode een ware stad!

Beste restaurant: The Streetfood Club
Sinds 2022 nieuw in Breda, maar nu niet meer weg te denken uit onze stad! Wereldse gerechten, cocktails en natuurlijk het prachtige decor waar je plaats neemt. Over ieder detail is nagedacht, een stadse jungle en een echte avond uit!

Beste café: PROOST
Na enorm veel stemmen te hebben ontvangen weten wij nu, in Breda gaan we het liefst uit in PROOST! Drie verdiepingen, meerdere stijlen muziek en een cocktail bar.

Beste hotel: Hotel Nassau
Een winnaar die we al vaker hebben zien terugkomen, een plek waar aan alles word gedacht en niet te vergeten; de perfecte ligging in hartje Breda. Hotel Nassau zet Breda Internationaal op de kaart.

Recreatief: BAAI de club
BAAI de CLUB staat voor een aantal unieke eventlocaties en groepsactiviteiten in Breda. STRND, BAAI Breda, PLAYGRND, Bootje Varen Breda en Groepsuitjes Breda. Allemaal gevestigde namen binnen Breda en de perfecte mix om een mooie dag te plannen voor familie, vrienden of bedrijfsuitjes.

Onthulling Stappen & Shoppen Magazines
Uiteraard werden de nieuwe Stappen & Shoppen Magazines ook onthuld op het podium. De Bredase celebrity "Antonia in the Building" telde samen met publiek af, waarna de nieuwe covers werden onthuld. De grote verrassing was dat Miss Antonia dit jaar op de cover staat!

De avond werd afgesloten met een spectaculair feest met DJ Hazel en nog een verrassingsoptreden van Dance Nation. Het feest ging nog tot 01:00 uur en ondanks dat het een maandag was bleven veel gasten tot het einde.


Graag bedanken wij ook onze partners van deze heugelijk avond! Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door: Hanos ISPC, Pelican Rouge, A Brand New Day, Culinice Catering, GIG Entertainment, STRND, Fysiotherapie Ruitersbos, Jazz Festival Breda, Coffee Time, Brandpunt, Delirium, Walraven Sax, Rutte, Holland Casino, Cook&Boon, NAC Breda, Gin 1689, Andreas Gin, Filmhuis Breda, De Dillenburg, Bastiaansen Modestad, Geert Kip, Porta Sud, Wijnbad Pinot, 't Kaashuys, Frontaal bierbrouwerij, Shato Celik, Bomont, Looiershuis, BAAI de Club, Experience Entertainment en La Trappe.