TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJK DAGJE BREDA CENTRUM MET KINDEREN

De binnenstad van Breda heeft veel te bieden voor kinderen: leuke kinderwinkels, kindvriendelijke horeca en tal van uitjes en activiteiten. Met deze tips plan je een onvergetelijke dag voor het hele gezin. Voor meer herfsttips klik hier!

SHOPPEN met DE KIDS

Breda heeft tal van unieke kinderwinkels voor alle leeftijden. Voor mooi speelgoed kun je een bezoekje brengen aan De Spellenwinkel en uiteraard Visser Speelgoed die al meer dan 75 jaar bestaat! Houden je kinderen van lezen? Neem dan eens een kijkje bij De Kinderboekentuin, De Stripspecialist of bibliotheek de Nieuwe Veste. Uiteraard mag ook een leuke outfit niet ontbreken, die shop je het beste bij Donsaapje, Shoesme, Dot en Julot en bij Kloffies & Koffies. Daar kunnen papa en mama zelfs even bijkomen met een kopje koffie en iets lekkers! Ontdek hier alle winkels voor kinderen

activiteiten & uitjes voor kinderen

In het centrum van Breda zijn er veel aanbieders van leuke activiteiten en uitjes voor kinderen. Bij Ted's Arcade en Gamestate kunnen de kinderen zich uren lang vermaken met tientallen spellen. Voor de iets jongere kinderen is het indoor speelparadijs Monkey Town absoluut een aanrader. Voor een stoer urban uitje moet je bij Ride Along zijn, zij bieden een tal van avontuurlijke uitjes voor kinderen aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van freerunnen, bmx'en of boogschieten?!

Liever een cultureel uitjes met de kinderen? Breng dan een bezoek aan Stedelijk Museum Breda. Elke zaterdag is er van 11.30 tot 12.30 uur een familierondleiding. Daarnaast kun je elke dag een gratis audio-tour doen met kinderen. Gaan jullie liever naar het theater of de biscoop? Dan moet je bij Chassé Theater of Pathé Breda zijn voor de leukste kinderfilms! 

Hou je van avontuur en ben je niet bang voor hoogtes? Dan is de torenbeklimming in de Grote Kerk van Breda echt iets voor jullie. Klim samen met een gids van Gilde de Baronie de toren met zijn 287 treden om te genieten van het uitzicht over Breda en ontdek waar de stadsbeiaardier de klokken bespeelt. Een bijzondere ervaring in het hart van de stad! Elke donderdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 15.00 uur en van 15.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen betalen €5,00 en ouders €7,50. 

LEUKE EVENEMENTEN VOOR KINDEREN

In de herfstperiode zijn er ook veel leuke evenementen voor kinderen. Een van de hoogtepunten is de grote Najaarskermis van Breda  van 13 tot 22 oktober op het Chasséveld. Er zijn meer dan 40 attracties, waaronder ook veel voor (kleine) kinderen. De kermis is dagelijks van 13:00 tot 23:00 uur geopend. Onderstaand hebben we nog een aantal evenementen voor je uitgelicht, maar je kunt hier ook alle evenementen bekijken.

20-10-2023: Pyjamadag in het Chassé Theater
28-10-2023: Familierondleiding Stedelijk museum
14-11-2023: Proefles muziekavond voor kinderen met een beperking bij de Nieuwe Veste.
24-11-2023: Kiekeboek in de Bibliotheek van Breda
t/m 3 december: Volgens speuren en spotten in de Grote Kerk
27-10-2023: Halloween discozwemmen bij Sonsbeeck
28-10-2023: Halloween bij Wolfslaar
28-10-2023: Halloween in Sportpark

Lekker uiteten met kinderen

Gezellig uiteten met het gezin? In het centrum van Breda zitten verschillende kindvriendelijke restaurants die je graag verwelkomen. Voor Pasta en Pizza moet je bij De Pasta Kantine of Da Attilio zijn. Heb je meer zin in pannekoeken? Dan is Pannenkoekencafé het Voske op de Grote Markt een aanrader. Klik hier om alle restaurants in Breda te bekijken. 

Wil je meer herfsttips voor je bezoek aan Breda? Klik dan hier voor extra inspiratie!