Whisky & Gin in de kerstboom!

De inkopen voor de feestdagen komen eraan, maar waar haal je al die leuke originele cadeautjes toch vandaan? Bij Whisky & Gin zijn er weer volop leuke kerstcadeaus te vinden voor o.a. de echte whiskyliefhebbers onder ons. Benieuwd? Lees gauw verder!


Zoals je inmiddels weet is Whisky & Gin een mixed concept van cadeauwinkel, speciaalslijterij én horeca. Deze prachtige zaak zit aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 en is een ware parel voor elke liefhebber van sterke dranken. Ze hebben werkelijk alle 'high spirits' op de menukaart staan, maar - zoals de naam al zegt - zijn ze gespecialiseerd in whisky en gin(-tonic). En natuurlijk kun je in het gezellige cafégedeelte ook van een kopje thee, een (Irish) koffie, een whisky infused biertje of een lekker glas wijn genieten.

anything is possible

Echt een uniek kerstcadeau willen inslaan? In de whiskybar kun je dan ook dit jaar weer een kerstbal laten vullen met je favoriete whisky. Kies vanaf de menukaart een lekker drankje voor jezelf of om cadeau te doen en bij Whisky & Gin maken ze er een leuk kerstpakketje van. Op de menukaart vind je inmiddels bijna 500 (!!) whisky’s, maar natuurlijk mag er ook iets anders in de kerstbal. Naast veel whisky hebben ze in deze ‘distillatenlounge’ immers vele andere sterke dranken zoals Cognac, rum, mezcal, een likeurtje en zo’n 120 soorten gin. Wat dacht je van een felgroene Skully Wasabi gin, de oranje Adnam’s Orange and Sea Buckthorn gin, de blauwe London no. 1 of de donkerrode Bloody Shiraz gin uit Australië. Deze staan superleuk in de kerstboom! Bovendien krijg je bij aankoop van een kerstbal met gin ook de bijpassende tonic én gedroogde kruiden mee; dan is je kerstbalpakketje helemaal compleet. Leuk voor jezelf, maar natuurlijk ook om cadeau te doen. 

In de speciaalslijterij kun je ook dit jaar weer terecht voor de kokers met 3 single malt of 3 blended Schotse whisky’s. En dit jaar hebben ze TWEE soorten Christmas Gin. De Misty Isle Mulled Christmas Gin is nieuw en komt van Isle of Skye, het Schotse eiland waar de bekende Talisker whisky vandaan komt. Deze bijzondere gin kenmerkt zich door warme aroma's en kruiden als steranijs, jeneverbes en kaneel gedrenkt in rode wijn (Amarone). Je proeft ook een pepertje, framboos en donkere chocola met een vleugje rode wijn in de afdronk. The spirit of Christmas! 

De Edinburgh Christmas Gin heeft haar sporen al verdiend. Zelfs ná kerst is er nog vraag naar deze mysterieuze, kruidige gin, infused met wierook en mirre... Pure Christmas in a bottle. En ook nog eens in een vrolijke, kleurrijke cadeaudoos. 

Uiteraard zijn bij Whisky & Gin ook de Ginneken GINgle Balls te verkrijgen: ALLE Ginneken Gins bij elkaar, goed voor 6 flinke glazen. Eventueel kun je ook de bijpassende tonic en kruiden bij ze krijgen.

Whisky in je kerstboom, een uniek cadeau wat ons betreft! Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je dit graag iemand cadeau doen of voor jezelf kopen? Ga dan vooral langs en maak kennis met de wereld van Whisky & Gin!

Dat wordt een kleurrijke kerst(boom) dit jaar!