De Ruimte Breda

Heuvelstraat 52, Breda

Ons pand DeRuimte is ontstaan in 2012 en is verbouwd tot een klein theater. Het is gelegen in Breda in een voormalig kleuterschoolgebouw en heeft verschillende ruimtes die variëren in grootte. Lees verder

Of je nu komt op je vrije dag of voor je werk: Bij De Ruimte Breda kun je unwinden van ‘the hustle of life’ en weer tot jezelf komen. De lekkerste lokale specialty coffee wordt met aandacht en zorg voor je klaar gemaakt met heerlijk huisgemaakt comfort food of super gezonde hapjes.

Dit doen ze met veel passie iedere dag van de week. Niet alleen voor de gasten van hun café en buurtbewoners, maar ook voor grote en kleine groepen die van de verschillende ruimtes in het pand gebruik maken.

In het voormalige kleuterschool gebouw kun je ruimtes reserveren voor vergaderingen, coachings, trainingen, workshops, flexwerken en heidagen met je team. Of kun je je (in het weekend) laten inspireren door het cultureel programma van De Ruimte.

Naast de binnenruimtes, die een gezellige huiselijke sfeer hebben, kun je ook lekker vertoeven in de grote tuin. Het is de perfecte plek om tot rust te komen, gelegen in een rustige buurt naast het Mertersempark, net buiten het centrum van Breda.
DE RUIMTES

De Toneelruimte
De Toneelruimte is een ruimte waar veel gebruik van wordt voor culturele activiteiten en de voorstellingen van Stichting DeRuimte. Het is een ruimte die perfect is voor grotere groepen. Zittend met tafels kun je hier wel een groep van +/- 50 personen kwijt en met alleen zitjes of staand kunnen er tot wel +/- 80 personen in. Ideaal voor trainingen, (boek)presentaties, workshops, vergaderingen met grote groepen en heidagen met je team.

De Huiskamer
De naam zegt het al: een ruimte met een gezellige huiselijke sfeer. Ideaal voor een middelgrote groep (7 tot 15 personen) en perfect voor kleinere workshops en meetings. Een vrij in te delen ruimte met veel licht. De ruimte is licht en heeft een eigen entree. Deze ruimte is achterin gelegen en is daarmee wat meer besloten van de rest van het pand. Dit maakt het een intiemere ruimte en geeft een rustige, informele sfeer.

De Coachruimte
Een kleinere gezellige ruimte geschikt voor coachings, kleine vergaderingen en flexwerken (max. 4 personen). Deze ruimte is ideaal als je ook veel op je laptop moet zitten aangezien hier geen direct zonlicht binnenkomt van buiten.

De Gespreksruimte
Een kleine ruimte geschikt voor coachings, kleine vergaderingen en flexwerken (max. 6 personen). De gespreksruimte heeft uitzicht op onze prachtige tuin en heeft veel licht. Hij is net wat ruimer dan de coachruimte en daarom kun je hier ook wel met 6 personen zitten.

De Vergaderruimte
Is een ruime kamer ideaal voor vergaderingen en coachings. In deze ruimte hebben we een grote eettafel waar je met maximaal 8 personen aan kunt zitten. In deze ruimte kun je genieten van een prachtig uitzicht op de tuin en kun je via een eigen deur zo de tuin ook in stappen. Bij de vergaderruimte worden koffietjes geserveerd uit het café die er naast zit.
Ma 09:00 - 17:00
Di 09:00 - 17:00
Wo 09:00 - 17:00
Do 09:00 - 17:00
Vrij 09:00 - 17:00
Za 11:00 - 17:00
Zo 11:00 - 17:00

*Reserveringen van een ruimte zijn in te plannen in onze agenda buiten de standaard openingstijden, namelijk binnen het tijdslot zijn van 08.00 - 22.00 voor elke dag van de week.

  • Bar, Eetcafé, Evenementenlocatie, Lounge, Podium
  • Airco, Bar (na)borrelen, Garderobe, Honden toegestaan, Rolstoeltoegankelijk, Invalidentoilet, Reserveren mogelijk, Terras of binnentuin, Te huur voor privé gelegenheden, WiFi
  • American express, Cash, Maestro, Mastercard, Visa