Grandcafé Dun Brabander

Kerkstraat 8a, Made

Wij zijn Inge en John van Vugt en we zijn op 1 april 2021 gestart met het café. Door de bijzondere inzet van lokale ondernemers, onze familie en vrienden hebben we het café gemaakt tot wat het nu is. Een fijne plaats voor jong en oud om in een gezellige omgeving samen te komen en te genieten van een lekker drankje en een hapje. Het café bestaat uit twee delen. Een ruim café met een podium en gezellige bar met stamtafel en diverse zitjes en een, af te sluiten, ‘serre’. Lees verder

Wij zijn Inge en John van Vugt en we zijn op 1 april 2021 gestart met het café. Door de bijzondere inzet van lokale ondernemers, onze familie en vrienden hebben we het café gemaakt tot wat het nu is. Een fijne plaats voor jong en oud om in een gezellige omgeving samen te komen en te genieten van een lekker drankje en een hapje. Het café bestaat uit twee delen. Een ruim café met een podium en gezellige bar met stamtafel en diverse zitjes en een, af te sluiten, ‘serre’. De prachtige serre is voorzien van een wedstrijd biljard en drie dartbanen welke doordeweeks voornamelijk gebruikt worden door de eigen teams en dartverenigingen. In het weekend is de serre in gebruik als extra capaciteit voor het café en besloten feesten. In beide ruimtes kunnen we het muziek genre en volume apart regelen en er zijn in beide ruimtes beamers en TV schermen aanwezig voor presentaties, TV uitzendingen en filmpjes. In totaal kunnen we zo’n 180 personen ontvangen. Gezelligheid en betaalbare kwaliteit vinden wij erg belangrijk. Uw gastheer staat bekend als een echte Bourgondiër. Hij weet wat lekker is en heeft een heel aantrekkelijk assortiment voor u samengesteld.

Het hebben van een café was altijd al een grote wens van John, die daarmee in de voetsporen van opa Jan Akkerman stapt. Opa Jan was smid op de scheepswerf in Waspik en had daarnaast een café ‘billard’.

Grand Café Dun Brabander is gevestigd in het monumentale ‘ouwe mannenhuis’. Vroeger konden mannen met geld zich inkopen om hier te wonen. Ze werden verzorgd door de nonnen uit het aangrenzende klooster. Aan het einde van de Kerkstraat is alleen de kapel van het klooster nog overgebleven. De kapel wordt nog steeds gebruikt voor bijvoorbeeld het voltrekken van een huwelijk. Je kunt dus na het jawoord zo bij ons binnenlopen voor je bruiloftsfeest!.

Welkom!

  • Bruincafé
  • <100 personen
  • Te huur voor privé gelegenheden
  • Jazz, blues, Live muziek, Lounge, Nederlandstalig, Soul
  • Cash, Maestro