De Koepel van Breda

Nassausingel 26, Breda

Van een zakelijk congres tot symposia en van een uitgeserveerd diner tot een feestelijke borrel! Het kan bij ons allemaal. De koepelgevangenis bevat 198 identieke cellen die je kunt inzetten tijdens ieder evenement. Zoek je een plekje voor één op één gesprekken gedurende het congres of wil je een cel inrichten als stand om de bezoekers van de juiste informatie te voorzien? Onze cellen zijn multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast hebben we onder onze glasplaat 4 recreatiezalen die in te zetten zijn als o.a. break-out rooms of workshopruimtes. Kijk naar boven en zie de unieke koepel vanuit onder gezien. Binnenkomen met een wow en weglopen met een wauw, dat is wat een event bij ons voor je gasten kan betekenen! Lees verder

De iconische Koepel in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende lange tijd als gevangenis. In 2016 werd het gebouw tot groot ongenoegen van de Bredase bevolking gesloten. Ondanks de protesten gingen op 1 januari 2016 alle deuren dicht. Tót nu… 

Van een zakelijk congres tot symposia en van een uitgeserveerd diner tot een feestelijke borrel! Het kan hier allemaal. De koepelgevangenis bevat 198 identieke cellen die je kunt inzetten tijdens ieder evenement. Daarnaast hebben ze onder de glasplaat 4 recreatiezalen die in te zetten zijn als o.a. break-out rooms of workshopruimtes. Kijk naar boven en zie de unieke koepel vanuit onder gezien. Binnenkomen met een wow en weglopen met een wauw, dat is wat een event bij De Koepel voor je gasten kan betekenen!

Pop-up theater

Het bezoeken van een theatervoorstelling op een iconische locatie maakt het tot een ervaring die je niet snel vergeet. Met de oude Koepelgevangenis in Breda als podium kan ZODIAC de musical bezoekers letterlijk en figuurlijk omringen. Door deze bijzondere setting en het actuele verhaal is dit een theater-ervaring die je niet mag missen!

De voorstelling speelt zich deels af in de lucht – de zodiac (de dierenriem) bevindt zich immers in het heelal. Door de ronde zaal en enorme hoogte van De Koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. Innovatieve licht- en geluidseffecten, drones die een rol spelen in de show en projecties op de binnenzijde van De Koepel doen de rest. Het publiek gaat zich onderdeel voelen van het universum. 

Het ronde podium bevindt zich in het midden. Daaromheen worden in de 30 meter hoge Koepel vier tribunes gebouwd, met ieder een eigen ingang. Er kunnen 2200 plekken worden gecreëerd, waarvan er 1400 in de verkoop gaan. Wanneer de 1,5-meter maatregel geldt, wordt er gebruik gemaakt van een social distancing tool en zullen rond de 700 plekken bezet zijn. Om een veilig theaterbezoek nog meer te waarborgen, is De Koepel voorzien van state of the art luchtreinigingstechniek (Biozone AirCare). Dit systeem maakt gebruik van een natuurlijke desinfectant, waardoor aerosols worden geïnactiveerd en ook alle oppervlakten continu gedesinfecteerd.

Nassausingel 26, 4811 Breda