Foodblog: een culluniaire reis met 3-gangen hotpot menu bij HotPot by Tumi

Onder de grote kerk, bevindt zich sinds kort een nieuwe zaak: Hotpot by TUMI. Dit nieuw geopende hotpot restaurant heeft niet alleen zijn deuren geopend in een van de meest iconische locaties van de stad, maar brengt ook een verfrissend nieuw concept naar het voorheen bekende TUMI restaurant.

Bij binnenkomst krijgen we een warm welkom en worden de jassen aangenomen. De avond krijgt meteen een fijne wending door de warme ambiance en de verleidelijke geur van vers bereide ingrediënten. Het interieur past perfect bij het concept en we nemen plaats aan een gezellige plek in het restaurant. 

We starten met een drankje en het voorgerecht, deze bestaat uit een welbekende Vietnamese Pho en krokante nems. Een leuk detail: ze schenken BinTang bier. 


HotPot by TUMI heeft een uitgebreide cocktailkaart en deze cocktails worden voor ons geshaket aan de bar. We genieten van een heerlijke Pornstar Martini, in deze cocktail zitten de frisse smaken van passievrucht gemixt met Vanille Vodka en ananas.

Hierna komt de gehele tafel vol te staan met vers gesneden groentes, verschillende kroepoek, vlees, vis en vega. Wat Hotpot by TUMI bijzonder maakt, is het zelf samenstellen van je maaltijd. Een assortiment van verse groenten, zeevruchten en een scala aan vleesopties staan tot je beschikking om in de kokende hotpot te duiken. Je kunt kiezen tussen een pittige variant met Szechuan-peper of de Tumi-bouillon met roze peper, gember en goji-bessen.

Het vlees plateau bestaat uit Ribeye, Biggenbuik, kipgyoza en kwartelei. Het vis plateau valt enorm in de smaak met een scampi, zalm en garnaal dimsum. Bij de groente ontvangen we rettich, lotuswortel, paksoi, Chinese peen, broccoli, bloemkool en kimchi gyoza. Als bijgerecht een heerlijke Nasi Goreng en bijpassende sauzen voor alle vlees, vis en groente: Vietnamese zoetzuur, Chinees Hoisin en soja-coriander- pinda saus.


Na een korte uitleg kiezen we allemaal wat uit en laten dit onderdompelen in de borrelende bouillon. De interactieve ervaring voegt een speels element toe aan de culinaire reis. Voor een deel van het gezelschap is dit de eerste keer hotpotten én zij zijn veganistisch, waar goed rekening mee is gehouden; er is net wat meer vega en groente op tafel gezet voor ons gezelschap. We laten ons nog verleiden door één cocktail; de elegant sake lychee martini en een bubbel Fratelli Zuliana Spumante uit Italie met Chardonnay Pinot Grigio druiven. 


We sluiten de avond af met een nagerecht van Bingqilin, Moji-ijs en een Gyoza gevuld met daaroverheen kaneel en suiker. De Moji smelt op je tong en is heerlijk zoet na de Hotpot. De Gyoza zijn knapperig en leuk om dit gerecht zoet te eten na een voor- en hoofdgerecht waar de gyoza hartig was. 

De avond vloog voorbij, gevuld met gezelligheid, heerlijke geuren en een gevoel van ontdekkingsreis. Of je nu een doorgewinterde hotpot-liefhebber bent of nieuwsgierig naar een unieke eetervaring, Hotpot by TUMI is zeker een bezoek waard.