Foodblog: Magic Dinnershow met Steven Kazan & Jamie bij De Avenue

Midden in het hart van Breda vind je De Avenue. De Avenue maakt samen met Steven Kazàn en Jamie jouw avond magischer dan ooit! Onze foodies zijn uitgenodigd voor een unieke, interactieve dinnershow, gebaseerd op de succesvolle theatershow 'Hey Hallo', die twee jaar lang in de Nederlandse theaters te zien is geweest. Tussen de show door genieten onze foodies van een viergangendiner. 

Midden in het centrum van Breda vind je al ruim 25 jaar De Avenue, een voormalige schuilkerk die volledig is omgetoverd tot een prachtige allround evenementenlocatie. Rond 19:30 nemen we plaats in de sfeervolle Theaterzaal. De Theaterzaal heeft een karakteristieke uitstraling met kenmerken van het oorspronkelijke pand. Met een capaciteit tot 500 gasten is deze zaal een prachtige locatie voor vele feesten en zo ook de dinnershow van vanavond.

We zijn erg benieuwd wat ons te wachten staat: de mysterieuze envelop die boven op onze borden ligt, wekt meteen onze interesse. Wat zal Steven vanavond allemaal voor ons in petto hebben? De avond is niet alleen gevuld met magie. Er wordt tussendoor vooral veel gelachen en men kan genieten van livemuziek. De avond start dan ook met muziek van zangeres: Angela van Rijthoven onder begeleiding van de pianist Ed Boekee. Ondertussen kan er een keuze worden gemaakt tussen de verschillende vlees-, vis- en vegetarische gerechten voor het viergangendiner.


We genieten allereerst van een lentesoepje gemaakt van allerlei verse groenten. Deze frisse groenten maken deze soep een feestje. Hierna start de show. Steven Kazan is goochelaar, komiek en de jongste zoon van Hans Kazan. Sinds eind 2018 is hij online te zien met humoristische video's. Nu staat hij vol enthousiasme voor het publiek van De Avenue met deze dinnershow en zorgt hiermee voor een uitgebreide en interactieve show. 


Het is erg leuk om te zien dat Steven het publiek zo actief erbij betrekt en dat iedereen vol enthousiasme meedoet! Ik wil (en kan) natuurlijk niet te veel verklappen van de show, kom dat zelf maar zien! Een flinke dosis humor is in ieder geval gegarandeerd.


Dan volgen de voorgerechten: zowel de rundercarpaccio als de scampi-cocktail smaken goed. De rundercarpaccio wordt geserveerd met zonnebloempitjes, truffelmayonaise, rucola sla en zongedroogde tomaatjes. 


De scampi-cocktail wordt opgediend op een bedje van diverse slasoorten, crumble en heeft een dressing van kerriemayonaise.

Na weer ontzettend gelachen te hebben om het vervolg van de hilarische show van Steven en Jamie komen ook de hoofdgerechten op tafel. De slow cooked sucade ziet er spectaculair uit en wordt geserveerd met een oriëntaalse jus en groentechips. 

Daarnaast de dorade en papilotte: een staalvinnige vis met beurre blanc en groentenstrudel.

Het dessert wordt erg feestelijk uitgedeeld: via het podium en met veel vuurwerk wordt de kersenbavarois met vruchtencoulis en een toefje slagroom verspreid door de zaal via het enthousiaste personeel! 

Naast de dinnershow van Steven Kazan biedt De Avenue verschillende mogelijkheden rondom evenementen, het geven van een onvergetelijk feest, het huren van een vergaderruimte of om te trouwen. Daarnaast staat de agenda van De Avenue vol met een variatie aan dinnershows. Voor ieder wat wils, dus zeker leuk om te plannen als date, als personeelsuitje of gewoon zomaar!