Foodblog: 3-gangen keuzemenu bij Barbier

Een avond bij Barbier is altijd een feestje! Deze gezellige zaak in de Vismarktstraat leent zich niet alleen uitstekend voor een lekker diner met vrienden of familie, maar ook voor een goede cocktail of Gin&Tonic én je kan er voorin de zaak terecht voor een nieuwe coupe bij barbier Omayra. Wij genieten er vanavond van het 3-gangen keuzemenu. 

bij het inschenken verandert de gin van kleur

Het keuze menu bestaat uit 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten. Zo zit er voor bij iedere gang voor iedereen iets lekkers tussen! En dat voor maar €28,50. Wij zijn erg benieuwd! Als we plaats hebben genomen aan ons tafeltje komt Omayra bij ons aan tafel om te vragen wat we willen drinken. We laten ons verrassen en niet veel later brengt ze 2 Gin&Tonics aan tafel die er veelbelovend uitzien... 


De eerste gin is een echte ervaring om te zien! De Schouten Khoisan blue is blauw van kleur. Maar als je er tonic bijschenkt veranderd de kleur langzaam naar roze! De gin wordt bij Barbier gecombineerd met Schweppes orange & lavender tonic. De smaak doet ons denken aan de smaak van een sloe gin, fruitig!

De andere gin die we krijgen is de Bath tub Gin, geserveerd met Schweppes pink pepper tonic en sinaasappel en een kaneelstokje als garnituur. Hmmm! Deze gin smaakt kruidig maar tegelijkertijd ook fris door de sinaasappel. Een echte aanrader!

Ook wat betreft de 3 gangen laten we onszelf verrassen. Chefkok Teis is al vanaf moment één werkzaam bij Barbier, dus we hebben er zeker vertrouwen in dat hij ons lekkere dingen gaat laten proeven!

Als voorgerecht krijgen we de Tonijn Tataki. Dit gerecht is afgemaakt met zeewiersalade, soja, komkommer, avocado en sesam. Wat we meteen proeven is dat de tonijn ontzettend vers is én goed gegaard! De combinatie tussen tonijn en zeewier is natuurlijk altijd goed, dus dit valt goed in de smaak. Het gerecht bestaat uit een mooie combinatie tussen knapperig en zacht. 


Na genoten te hebben van het voorgerecht komt Teis aan tafel met ons hoofdgerecht. Alleen de geur is al ontzettend goed! Daarnaast is het bord mooi opgemaakt. Het oog wil natuurlijk ook wat. Het hoofdgerecht bestaat uit zalm met seizoensgroenten en witte wijn saus. De zalm is super zacht en valt uit elkaar in je mond. Dat is een goed teken! De combinatie met de doperwt, andijvie en mosterdzaad is daarnaast heel lekker. 

Bij het zien van het keuzemenu viel ons oog gelijk op het dessert Pistache Delight. Chocolade ijs, melkchocolade crème, gezouten chocolade en kletskop van pistache. Dit is er een voor chocoladeliefhebbers. Wat een verwennerij!

We hebben al vaker mogen genieten bij Barbier en ook deze keer hebben ze weer bewezen dat je hier heerlijk kan dineren. Dit is een echte aanrader: betaalbaar en super lekker en goed verzorgd!