Foodblog: Brunchen bij Big Belly

Bij Big Belly staat proeven centraal. Wij proeven de sfeer, het brunchmenu, het bier, de heerlijke koffie en alle mogelijkheden van deze toplocatie. Wist jij al dat Big Belly aan de achterzijde een terras heeft? En dat er in de zaak een DJ booth verstopt staat? En wist je dat je tijdens Kerst en Nieuwjaar het verrukkelijke brunch menu kan bestellen? Jet vertelt ons met een brede glimlach alle ins en outs over de zaak. 


Bij binnenkomst staat er een heerlijke mimosa voor ons klaar en de medewerkers ontvangen ons warmhartig. Met de mimosa in onze handen neemt Jet ons mee door de zaak. Het is een eigentijds pand, vertelt ze. Deze uitstraling wilden zij ook doortrekken. Door een flinke verbouwing zijn het interieur en de indeling nu in lijn met de buitenkant van het pand. Het pand heeft ook een verstopt pareltje! Aan de achterzijde van het pand heeft Big Belly namelijk een heerlijk terras gemaakt waar je in de zomer kan genieten van een avondzonnetje. Wij kunnen niet wachten om dan terug te komen! Leuk weetje: ze zijn ook bezig met het maken van een overkapping. Volgend jaar kan je overdekt genieten van een hapje of drankje. 

Weet jij nog niet wat je wil gaan bestellen tijdens de Kerst of met Nieuwjaar? In onze ogen is de keuze snel gemaakt: wij gaan voor het Big Belly Brunch menu! Je hebt keuze uit maar liefst 14 gerechten. Wij lichten vier verrukkelijke gerechten voor jullie uit. 

Jet enthousiasmeert ons om te Bourbon Barrel-Aged coffee te proberen. Deze koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië. Door de bonen een lange tijd te laten rijpen, krijgt het een volle smaak. Je zou zo denken dat je een koffie met een slokje Wiskey drinkt, maar Jet verzekert ons dat de koffie toch echt alcoholvrij is. Vind jij het leuk om deze koffiebonen cadeau te doen? Plaats dan hier je bestelling! 

We starten de brunch met de frisse en romige labne met naanbrood. De granaatappel maakt het gerecht compleet. Het naanbrood is kruidig en zacht van smaak. Voor het tweede gerecht kiezen we voor het desembrood met zelfgemaakte eiersalade. Het brood is luchtig en knapperig tegelijk, je proeft écht dat het vers is. De eiersalade is perfect van smaak, zeker in combinatie met de rucola. 

Spicy fans opgelet.. De springrolls zijn persoonlijk onze favoriet. Supervers en samen met de chilisaus en pindasaus, een werkelijke smaakexplosie. Om je vingers bij af te likken! 

En dan… Het allerlaatste gerecht: de red velvet pancakes. Dit was toch een feestje om het brunchmenu mee af te sluiten. De slagroom is mega romig en de pancakes vol, maar toch ook luchtig van smaak. Genieten! En daar zitten we dan. Voldaan en met volle buikjes aan het nagenieten van de brunch. 

Big Belly richt zich in onze ogen op alles waar je van kan genieten: een trendy en sfeervolle inrichting, brunch én diner mogelijkheden, een terras in de zomer, een DJ booth (voor als we weer mogen). Wat ons ook aanspreekt is de samenwerkingen met nét andere wijnhuizen en merken dan je gewend bent. Wij kunnen niet wachten om weer terug te komen in deze mooie zaak. We hebben dan ook met volle teugen genoten, zoals je al op de foto’s kan zien ☺. Ben jij ook benieuwd naar dit menu? Bestel dit dan met Kerst of Nieuwjaar!