Een culinaire Lazy sunday Lunch bij restaurant Uijttewaal

Wij brengen onze zondag door bij Restaurant Uijttewaal, sindskort kun je hier op maandag, vrijdag en zondag genieten van een heerlijke lunch in echte Uijttewaal stijl! Op zondag heb je zelfs de keuze uit de Lazy Sunday lunch of een 5-gangen lunch. We zijn ontzettend verwend en nemen je graag mee tijdens deze zondag!

Bij binnenkomst worden we enthousiast ontvangen door Lisa en naar een gezellige tafel gebracht. Lisa schenkt een rosé cava van het huis Maria Casanovas en vertelt ons meer over de lunch.  Voor de lunch hebben ze sinds kort een nieuwe brunch achtige stijl van gerechten op het menu. Wij nemen om 13:00 plaats en het idee is om de hele middag te genieten van verschillende gerechten, een lekkere lazy sunday dus! 


We starten onze lazy sunday met (van links naar rechts) een pita met baba ganoush en een tahini crème, een brood kussentje gevuld met soto met een crème van ui en bladselderij, tartelette gevuld met Mouhamarra afgemaakt met granaatappelpitjes en een zuurkool merengue met wat krokante zuurkool erop.  

Stuk voor stuk smaaksensaties en heerlijk gecombineerd met de Maria Casanovas brut nature rosé. We nemen de tijd voor de verschillende gerechtjes, er is nooit haast tijdens een diner bij Uijttewaal maar tijdens deze lunch voel je de rust die een zondag met zich meebrengt. We genieten van de zon die binnen schijnt op onze tafel en kunnen niet wachten op de volgende gangen. 

Uijttewaal Piccalilly

Dé Uijttewaal Piccalilly!
De opa van de chef is ooit begonnen met het bedrijf 'Uijttewaal'. Dit was een conservenfabriek die ook piccalilly maakte. Vandaar dat je de piccalilly altijd ziet terugkomen in bij Uijttewaal in de amuse. Een sorbet van piccalilly met daarnaast dezelfde ingrediënten op een andere manier bereid, afgemaakt met een olie van dille en een olie van wortel. Een ontzettend frisse amuse die ons voorbereidt op de komende gangen en een plaatje is om naar te kijken met deze kleur combinatie!


Bij een lazy lunch hoort uiteraard een broodje en bij Uijttewaal wordt ook deze geserveerd in stijl. Een brioche met knoflook olie, beure noisette boter, zeezout met gedroogd zeewier en Portugese olijfolie. De tafel wordt vol gezet met allerlei heerlijke lunch gerechten en uitgebreid toegelicht.

Zie hier een brioche met gerookte paling, crème fraîche en bieslook, toast cannibal, heel klassiek met steak tartaar en lekker pikant! Een klassieke krabcocktail met een krokantje van Wakamé en Blini's met crème fraîche en huis gerookte zalm.

Er wordt een heerlijk fris glas Merlot ingeschonken. Een witte wijn gemaakt in Duitsland, en je ziet het goed... een witte wijn. Deze wijn geeft rood fruit aroma's weg wat je op het eerste oog niet ziet, gemaakt door Christiaan Blanbergen. Een lichte prikkeling op de tong en een enorm frisse smaak, de merlot geeft fruitige aroma’s en wij zijn verrast door deze Merlot. Onze nieuwe favoriet en echt het proberen waard als je bij Uijttewaal gaat eten! Hiernaast een kijkje in het eitje met Oscietra kaviaar. Een eitje met Chawanmushi, dashi en ei, een Russische Oscietra kaviaar, deze kaviaar is  nootachtig en daarop is nog het accent gelegd door hem met walnoot te garneren.

Lady cursor
Een Lady curzon is van origine een schildpaddensoep. Nu is daar de nieuwe variant van de lady curzon wordt ons verteld. Deze soep is gemaakt op basis van kreeft, garnituur van luchtige room, kerrie en gebrande amandel. Deze soep is een echte toevoeging aan de lunch, luchtig en romig van smaak, de heerlijke kreeft met de bite van amandel.

We gaan door met een dessert amuse, een crème van mais en limoen, een crumble van popcorn, limoen en spons cake met ijs van gezouten popcorn met daaroverheen in ahornsiroop gekarameliseerd spek. Een heerlijke combinatie van zoet met gezouten popcorn en spek. Na de amuse verschijnen twee speciale koffies, Lisa vertelt ons over de nieuwe koffiekaart en natuurlijk proberen wij deze graag uit. Een dubbele espresso met vanille roomijs, een “Affogato” en een Caffè leccese: deze is afkomstig uit Leche, hier serveren ze een ijskoffie met onderin amandel siroop en daarbij een dubbele espresso. Door alle verschillende smaken en gangen voelt het alsof we al uren gezellig zitten en dit blijkt ook te zijn! Het is half 4 en deze lazy sunday kun je dus zo lazy maken dat er een hele zondagmiddag mee gevuld wordt.

Hierna wordt de tafel vol gezet met heerlijke friandises; een huisgemaakte bonbon met gekarameliseerde witte chocolade, bananenbrood cake met witte chocolade en pastinaak, een tiramisu merengue en last but not least een bloedsinaasappel macaron! We kunnen geen favoriet kiezen uit deze selectie van prachtig gepresenteerde friandises. We sluiten deze gezellige Lazy Sunday lunch af en kijken terug op een ontzettend goed verzorgde middag!

Sinds kort kun je hier, naast de zondag, ook op maandag en vrijdag genieten van een heerlijke lunch in echte Uijttewaal stijl!
Op zondag heb je de keuze uit het “Lazy Sunday” 5 gangenmenu of de lunch in “classic brunch style”. Op maandag & vrijdag bieden ze een 2,3 of 4 gangen lunchmenu aan naast de lunch in “classic brunch style.Ook zin in verzorgde lunch bij Uijttewaal? Reserveer hier een tafel.