Foodblog: diner bij Nouveau Van Ham

Tussen de verschillende horecagelegenheden op Van Coothplein in Breda vind je het karakteristieke Boutique ‘Nouveau van Ham’. Met uitzicht op de bruisende winkelstraat geniet je hier van een heerlijk ontbijt, een lunch of een borrel in het zonnetje. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het restaurant open voor een bourgondisch en betaalbaar diner van kwaliteit. Lekker loungen op het nieuwe terras, aan de bar hangen of een hapje eten aan een sfeervol tafeltje in de zaak. Nouveau van Ham biedt verschillende mogelijkheden en wij zijn voor je op pad geweest.


Het restaurant beschikt over een splinternieuw, modern terras waar je buiten in de zon kunt zitten. Waait het? Dan kunnen de zijkanten van het terras dicht, zodat je daar geen last van hebt. Is het een beetje fris? Dan kunnen de warmtelampen aan. Vandaag is het niet warm buiten en helaas een regenachtige dag, dus we nemen plaats aan een tafeltje onder de luifel. Door de warmtelampen hebben we nergens last van en genieten we van het uitzicht op Van Coothplein en het begin van de winkelstraat van Breda.

Genieten op het prachtig nieuwe terras, sfeervol en uit de wind

Op de borrelkaart van Nouveau van Ham vind je diverse hapjes. Van nacho’s uit de oven, tot een vegetarische borrelplank, bittergarnituur, een hollandse plank en een combinatie van de borrelkaart. We zijn nieuwsgierig en kunnen niet kiezen, dus het wordt een combinatie van de borrelkaart. 


Als aperitivo verwennen we onszelf met een limoncello spritz en een gin tonic met grapefruit en steranijs. De drankjes zien er feestelijk uit en wanneer de kok onze borrelplank persoonlijk komt brengen, beginnen we te glunderen. Crispy chicken wings, een heerlijk pittig courgettesoepje, een stukje stokbrood met carpaccio van gerookte zalm en toasted bread met carpaccio van ossenhaas. Bon appetit!

limoncello spirtz, feestelijk en fris! 

Voor de echte Bourgondiër is er keuze uit verschillende vleesgerechten: een hamburger van 150 gram Scottisch Angus beef, een malse biefstuk met pepersaus, saté van gemarineerde varkenshaas en het bekende Belgische stoofvlees. Zin in vis? Ga dan voor de zalmmoot op romige tagliatelle pasta met cherry tomaatjes. Wil je liever en lichtere maaltijd? Nouveau van Ham heeft verschillende maaltijdsalades op het menu staan. Ook voor de kleine Bourgondiërs onder ons staan er gerechtjes voor kinderen op de kaart. 

Wij gingen voor de zalmmoot en het ambachtelijke stoofvlees, een flinke portie lekker eten! Samen met de rode, zwoele Malbec wijn genieten we van ons diner. We zijn erover uit dat Nouveau van Ham ideaal is als je goed wilt eten, dat ook nog eens lekker smaakt en betaalbaar is.

Wanneer je twijfelt of je nog een dessert wilt eten, word je door de kaart van Nouveau van Ham behoorlijk verleid. Tartufo van nougat, roomijs en nougatine? Of misschien roodfruit met fruitige saus, verpakt in vanillemarsepein? Klinkt ook lekker, maar wij gingen toch voor de caramel roomijs met stukjes bastognekoek in een chocoladenestje. Dat was heerlijk zeg. We genieten na met een kopje koffie en bedanken het erg vriendelijke, behulpzame personeel en eigenaresse Kelly. Dineren bij Nouveau van Ham was zeker niet onze laatste keer!