Tags: Eten op Rolletjes, Kasteelplein, Foodtruckfestival

Foodblog: Eten op Rolletjes 2016

Vrijdag 24 juni 2016, een foodtruck festival die drie dagen op het kasteelplein te bezoeken is. Wij als bourgondische brabanders, zijn natuurlijk op de eerste dag al aanwezig. Wat een perfecte dag voor een heerlijke avond, zomers weer, koude drankjes en vooral lekker eten!

Hupsate - Kipsate wrap
Onze tocht begon bij de truck van Hupsate en de eigenaar vertelde ons het volgende: "Als je goed met kip omgaat kun je het echt het verschil maken!" 

Na een gezellig gesprek kregen wij er ontzettend honger van en bestelden wij de kipsate wrap.

Zelf gemarineerde en verantwoorde kip volgens het beter leven keurmerk, verse sla, rauwkost en gebakken uitjes in een wrap. Dit is gewoon wat een wrap moet hebben, niet teveel gedoe met een heerlijke smaak. 

www.hupsate.nl

Vleeswolf - Kangaroo steak en Picanha steak
" Wij houden heel erg van vlees! Wij zijn iets duurder maar zijn ruimer in porties. Wij proberen een mooi ecologisch en biologisch product neer te zetten. De marinade en saus maken we zelf." Aldus de eigenaar en wat vonden wij?

Wauw de Picanha steak, het smaakt als boter in vleesvorm. De Australische wildernis in de Nederlandse zon. Hoe kunnen we het nog verder omschrijven. Beslist een aanrader om uit te proberen als je van vlees houdt. 

www.vleeswolf.nl

Mister tosti - Tosti caprese
Als je zin hebt in een fantostische ervaring; het motto van de truck. Dan kan je bij mister tosti terecht! Zij hebben alles wat je kunt verzinnen. Wij bestelden een tosti caprese met mozzarella, pesto en tomaat. Meteen werd er aan de slag gegaan met de bereiding en 4 minuten later kregen wij een smeuïge/verse tosti in onze handen. Heerlijk knapperig; precies goed geroosterd. Persoonlijk had de pesto een wat fanatiekere smaak mogen hebben maar dit deed niet af aan de tosti in het geheel. Het is en blijft tenslotte een tosti caprese. De eigenaar houdt zelf van tosti's en gaat graag overal langs om de lekkerste tosti's te maken. 

 www.mistertosti.nl

Loetje: Biefstuk Bali 
Loetje is een professioneel uitziende truck. Ook het systeem wat er gehanteerd wordt qua het helpen van mensen is zeer handig waardoor er gestructureerd gewerkt kan gaan. Ik bestelde de Biefstuk Bali. Je betaald er wat voor maar dan krijg je ook wat. Heerlijk mals, goede smaak, in één woord een fantastisch stukje vlees. 

Mr. Brasa: Stuffed Sweet Patato & Sticky Spareribs
Gezelligheid straalt van deze foodtruck af. Verschillende culturen komen samen en dit is ook terug te zien aan de vernieuwende gerechten waaruit je kan kiezen. Zo besloten wij op aanraden van de eigenaar een Stuffed Sweet Patato te nemen. Een verrassende zachte smaak met een smaakvolle creamy bite. Alles vult elkaar mooi aan. Een klein beetje extra zout was voor mij persoonlijk wel op zijn plek geweest. Daarna nog ontzettend genoten van de Sticky Spareribs waarbij de marinade helemaal van 0 af aan zelf is bedacht en de ribs in de ovens van de truck in 5 uur worden gegaard. Een geweldige smaak, perfect mals vlees welke zo van het botje afvalt. 

www.mrbrasafoodtruck.com

There and Back Again: Dadeltaart 
Wat een lief geheel. Vanaf dit jaar met de hele familie gestart met het concept. Je kan genieten van verschillende taarten, thee vanuit heel de wereld en chocolade. Alles is vers, ambachtelijk en zelf gemaakt. Door middel van bestaande recepten welke aangepast werden, ontstonden de ideeën voor de gerechten welke je nu hier kan eten. Zo wordt er in sommige recepten gebruik gemaakt van olie in plaats van boter om het geheel luchtiger te houden. Er zijn ook een aantal hapjes geheel veganistisch. Zelf probeerden wij de dadel taart. Een mooie balans van cocos, walnoot, dadels en een klein beetje bruine suiker. De taart was gelukkig niet te zoet en perfect om het eten mee af te sluiten.