Foodblog: lunchen bij Vincents in Etten-Leur

Vandaag besluiten mijn vriendin en ik in Etten Leur te gaan winkelen in het gezellige centrum van Etten leur. We hebben wat te vieren en starten daarom met een lunch bij Vincents. De Franse bistro valt gelijk op, een authentiek geel pand in het centrum van Etten-Leur. Het interieur oogt vrolijk, verzorgd met gezellige zithoekjes en banken. Wij nemen plaats aan het raam op de bank en hebben uitzicht op de grote open keuken. 

Eerst starten we met een bruisende Cava, een Saumur en deze smaakt erg goed. De lunch kaart is gevarieerd en bevat veel lekkere gerechten. Lastig om te kiezen. De vriendelijke gastvrouw verteld ons precies wat er in de gerechten zit en dat alles vers gemaakt is. Dit maakt de keuze weer gemakkelijker. De lunch begint met de DIY (do it yourself) Hotdog en een broodje Caprese. Leuk bedacht dat je de geroosterde hotdog in een vers broodje zelf mag aanvullen met augurk, verse koolsalade en knapperige gebakken uitjes. De smaak is goed, een lekker, een niet te zwaar lunchgerecht. 

Het broodje Caprese met heerlijke buffelmozzarella is een klassieker. Qua smaak voldoet de knapperige verse pistolet precies aan de verwachting. De combinatie van buffelmozzarella, tomaat en huisgemaakte pesto is erg geslaagd voor mijn vriendin. 

Omdat we wat te vieren hebben en nog zitten te tafelen bestellen we allebei nog een lunch gerecht. Zo kunnen we nog wat andere heerlijkheden van de kaart proeven. Een Uitsmijter Carpaccio en een Vegetarische burger. Origineel dat de Vegetarische burger opgebouwd is met gegrilde Halloumi, welke qua smaak en structuur erg in de smaak valt. Samen met de sla, tomaten , komkommer en smaakvolle Vincents saus maakt dit tot een heerlijk gerecht. 

De uitsmijter Carpaccio heeft een verrassende smaak combinatie. Het is een royaal lunchgerecht. De uitsmijter is zoals een uitsmijter behoort te zijn, met een spiegelei. De combinatie met carpaccio is echt een aanrader. Ik heb tot de laatste hap genoten van de uitsmijter. 

We sluiten af met een heerlijk cappuccino en een gember thee. Tijd om te gaan winkelen. Vincents is echt een aanrader. De lunchkaart bevat lekkere gerechten met verse ingrediënten. Wat ons op valt is dat er aandacht is geschonken aan de smaak combinaties en presentatie van de gerechten. De gastvrouw is erg vriendelijk en neemt de tijd om uit te leggen wat de verschillende gerechten inhouden. We hadden best nog wel een derde gerecht willen proberen maar de porties zijn zo royaal dat het voor nu goed is en we beter een volgende keer terug kunnen komen om de andere gerechten uit te proberen. 

Een aanrader, Vincents, wij komen terug!