Gezellig lunchen bij De Turfvaart in Etten-Leur

Onze foodies zijn vandaag uitgenodigd bij Paviljoen de Turfvaart voor een heerlijke lunch. Het restaurant is gelegen aan de Westpolderplas en Jachthaven van Etten-Leur. Een lunch, met een leuk uitzicht! Geniet mee en lees gauw verder. 

Op deze regenachtige woensdagmiddag nemen wij plaats aan een plekje binnen in het restaurant. Bij binnenkomst worden we gastvrij ontvangen door eigenaresse en tevens chef kok Yolanda en haar man Ton. Het ziet er binnen knus uit: het interieur bevat mooie herfstachtige kleuren en er is een prachtig uitzicht op de Westpolderplas. Indien er een goede winter aankomt, kan er misschien geschaatst worden op de Westpolderplas. Daarnaast organiseert Paviljoen De Turfvaart sinds afgelopen jaar iedere nieuwjaarsdag de officiële Unox nieuwjaarsduik. Twee leuke uitjes om te combineren met een overheerlijke lunch of een smaakvol diner!

De lunch start met een verse muntthee met honing. Ondertussen nemen we de lunchkaart onder de loep, genoeg keuze aan lunchgerechten! Op aanraden van de eigenaresse Yolanda nemen we Ferry’s kipsaté pannetje. Ferry is de vader van Yolanda. Dit gerecht is een geheim recept gemaakt door Ferry. wat is het heerlijk! Een pannetje wat flink gevuld is met malse kippendijen, satésaus en gebakken uitjes met daarnaast een frisse salade en frietjes. De Indische invloeden zijn meteen te proeven!

Daarnaast het rijkelijk gevulde bord met een trio van vis. Dit lunchgerecht is een absolute favoriet en biedt een onvergetelijke smaakbeleving. Het gerecht omvat een cocktail van Hollandse garnaaltjes, fris gerookte zalm, paling en een lichte salade die zorgt voor een perfecte balans. Onze trio van vis wordt geserveerd met ambachtelijk molenbrood van Bakkerij Mark Elias, en als kers op de taart wordt het geheel bekroond met een sierlijk rood rivierkreeftje. Het is geen wonder dat dit gerecht één van de bestsellers is. Bij elke hap proef je waarom!

Wij hebben genoten van de gastvrijheid en de passie van het personeel. Mocht je nog op zoek zijn naar een knusse plek waar je binnen kan lunchen, borrelen en dineren? Ga dan zeker eens langs bij Paviljoen De Turfvaart in Etten-Leur. Vergeet vooral 1 januari niet in je agenda te zetten, want dan is het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik!